PRESUDA MIROSLAVU MIŠKOVIĆU 5. MARTA: Biznismen osumnjičen za utaju poreza od 320 miliona dinara!
Foto: Zorana Jevtić

kraj suđenja

PRESUDA MIROSLAVU MIŠKOVIĆU 5. MARTA: Biznismen osumnjičen za utaju poreza od 320 miliona dinara!

Crna Hronika -

Presuda Miroslavu Miškoviću, vlasniku "Delta holdinga", njegovom sinu Marku za pomaganje u utaji poreza i utaju poreza, kao i Milu Đuraškoviću i ostalim optuženima za zloupotrebe kojima su oštetili kruševačku fabrinu FAM biće izrečena 5. marta.

Ovo će biti druga presuda, pošto je prvu kojom je vlasnik 2016. "Delte" bio osuđen na pet godina ukinuo Apelacioni sud i naložio novo suđenje. Istu presudu u završnoj reči zatražilo je tužilaštvo, dok je odbrana Miškovića kao i svih ostalih optuženih zatražila osloboađajuju presudu.

Miroslavu Miškoviću sudi se zbog sumnje da je sinu Marku pomogao da utaji 320 miliona dinara poreza.

- Sudi mi se već šest godina bez i jednog dokaza. A za šta mi sudite? Da sam sinu pomagao da utaji porez od 2,8 miliona evra. Ja sam u toj godinu u kojoj kažu da sam savetovao sina da utaji porez uplatio 320 miliona evra u budžet - rekao je Miroslav Mišković u završnoj reči.

On je naveo i da je sudski postupak naneo veliku štetu njegovoj kompaniji. - Veliki problem koji ima u proteklih šest godina je problem za "Deltu" ali i za Srbiju po mom mišljenju. Sudite vodećem privredniku, čoveku koji je vodio najveću kompaniju u Jugoslaviji, najvećem investitoru u Srbiji. Zaposlili smo 200 mladih koji bi otišli u Srbiju, za 11 godina uplatili smo u budžet Srbije preko dve milijarde evra - naveo je vlasnik "Delte" u završnoj reči, tvrdeći da poreske obaveze za koju im se sudi iz 2008. nema. (Kurir.rs/J. Spasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja