SORAJIN FUDBALER PONOVO NIJE DOŠAO NA SUĐENJE: Stefanu Mihajloviću za dve godine održana dva suđenja!
Foto: Zorana Jevtić

viši sud

SORAJIN FUDBALER PONOVO NIJE DOŠAO NA SUĐENJE: Stefanu Mihajloviću za dve godine održana dva suđenja!

Crna Hronika -

Fudbaler FK Rad ni juče nije došao na zakazano ročište zbog optužbi da je 2015. izazvao udes u kojem je poginuo Dragan Radoičić (54)

Fudbaler Rada Stefan Mihajlović, bivši dečko starlete Soraje Vučelić, koji je optužen da je 2015. godine izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Dragan Radoičić (54), juče je ponovo izostao sa suđenja u Višem sudu u Beogradu, zbog čega je pretres odložen za april.

nastradao u udesu
nastradao u udesufoto: Privatna Arhiva

Nesreća se, podsetimo, dogodila 6. maja 2015. na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Ulice Veljka Lukića Kurjaka, kada se Mihajlović svojim džipom "porše kajen" zakucao u Radoičićev "punto". Nesrećni čovek je zbog težine povreda pao u komu, a preminuo je posle nekoliko dana mukotrpne borbe lekara da mu spasu život. Fudbaler je nakon udesa pobegao s mesta nesreće, a policiji se predao posle nekoliko sati u pratnji advokata i oca Radmila Mihajlovića, inače bivšeg reprezentativca.

Tapkanje u mestu

Postupak protiv Mihajlovića, koji od pokretanja istrage prate brojne kontroverze, već duže vreme tapka u mestu, a za poslednje dve godine održana su samo dva ročišta. Za učestala odlaganja i fudbalerov nedolazak u sud navodno je odgovorna i rehabilitacija na kojoj se on trenutno nalazi zbog povrede. Njegovi branioci dostavili su sudu lekarsku dokumentaciju koja potvrđuje da je Mihajlović povređen i sprečen da se odazove pozivima suda.

ne dolazi na sud
ne dolazi na sudfoto: Zorana Jevtić

- Tokom dvogodišnjeg postupka održana su samo dva ročišta, na kojima je fudbaler negirao krivicu i izneo odbranu. Nakon toga nastupila je duža pauza, a predmet je nedavno dodeljen u rad novom sudiji, zbog čega će, po dolasku fudbalera, formalno morati da krene iz početka - kazao je za Kurir dobro obavešten izvor i dodao da je evidentno da se ovo suđenje iz nekog razloga oteže.

- Ako se izuzmu fudbalerovi nedolasci zbog rehabilitacije, sumnjiva je i činjenica što sud prilikom zakazivanja suđenja pravi velike vremenske razmake, to jest pretresi se zakazuju na dva meseca, što je i juče bio slučaj - objašnjava sagovornik.

Negirao krivicu

Mihajlović je, podsetimo, tokom saslušanja tvrdio da nije kriv za nesreću, kao i da misli da je pokojni Radoičić taj koji je na raskrsnici prošao na crveno svetlo. On je takođe tvrdio da mu je nekoliko sekundi pre udesa na put izleteo pas, kog je pokušao da izbegne. Odgovarajući na pitanje zastupnika porodice Radoičić zašto nesrećnom čoveku nije ukazao pomoć, već je pobegao nakon udesa, Mihajlović je tvrdio da je to uradio zbog šoka.

Burna veza Sekao Soraju po vratu Mihajlović je u javnosti poznat i po burnoj vezi sa starletom Sorajom Vučelić. U žižu javnosti dospeli su sredinom 2016, kada je objavljeno u medijima da je Mihajlović nakon kraće svađe posekao starletu nožem, zbog čega je ona zatražila i lekarsku pomoć. Nakon što se u slučaj uključila i policija, Vučelićeva je tvrdila da je Mihajlović nije posekao namerno, već da je u pitanju bio nesrećni slučaj.

Izmena zakona Suđenja će morati da traju 12 meseci Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je, govoreći o pooštravanju kaznene politike i uvođenju kazne doživotnog zatvora, najavio i druge izmene u okviru pravosuđa. Vučić je kazao da ubuduće suđenja neće moći da se okončavaju "u razumnom roku", već da će svaki postupak morati da se završi za 12 meseci. Oštrija kaznena politika, prema rečima predsednika Srbije, nije dovoljna ukoliko suđenja ne budu kraće trajala. - Neće više moći da se suđenja razvlače po 10 ili 12 godina, moraće da budu završena za godinu dana. Moraće da se održi kontinuitet glavnog pretresa - rekao je ranije predsednik.

Činjenice x 10. aprila 2017. održano pripremno ročište na suđenju Stefanu Mihajloviću x 13. novembra 2017. održano drugo suđenje, na kom je Mihajlović izneo odbranu

(Kurir.rs/ Ivan Milićević/ Foto: Zoran Jevtić, privatna arhiva )

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track