POZVONILA KOD STARIJE BEOGRAĐANKE I TRAŽILA ČAŠU VODE: Kad je ušla u stan, nudila gatanje, a onda UKRALA SVE PARE iz stana!
Foto: Shutterstock

sramno

POZVONILA KOD STARIJE BEOGRAĐANKE I TRAŽILA ČAŠU VODE: Kad je ušla u stan, nudila gatanje, a onda UKRALA SVE PARE iz stana!

Crna Hronika -

Policija uhapsila Radicu Nikolić (39), za koju se sumnja da je na prevaru ušla u stan starije Beograđanke kojoj se predstavila kao vidovnjakinja, a potom iz sobe ukrala novac

Radica Nikolić (39) iz Beograda uhapšena je zbog sumnje da je u decembru prošle godine, predstavljajući se kao gatara i proročica, ušla u kuću starije žene, a potom na prevaru ukrala oko 30.000 evra i 700 kanadskih dolara.

Kako saznajemo, neposredno pre dobro osmišljene pljačke Nikolićeva je pozvonila na bakina vrata i pristojno je zamolila za čašu vode.

Rekla da je žedna

- Prvo je pitala bakicu da li ima stare novine, nakon čega joj je rekla da je žedna i da bi joj prijala čaša vode. Baka je, ne sluteći da će biti prevarena, Nikolićevu pozvala da uđe u njen dom. Pošto je prešla prag, osumnjičena je počela da zadire u bakinu privatnost - raspitivala se o njenoj porodici, prijateljima, zdravstvenom stanju... Nakon izvesnog vremena joj je ponudila da joj gata, čemu se baka, ne verujući u zle namere "žedne žene", nije protivila - navodi izvor Kurira iz istrage.

Prema njegovim rečima, uhapšena je potom od bake zatražila da sav novac koji ima stavi na sto.

- Pričala je o tome kako je gatanje proces koji se radi na novcu i da zbog toga sva sredstva moraju biti priložena. Baka je tada otišla u spavaću sobu i iz nje uzela 12.000 evra gotovine. Rekla je da je to sve što ima ali, kako se kasnije ispostavilo, njene reči osumnjičenoj prevarantkinji nisu bile od prevelikog značaja. Ona je sve vreme preko ramena posmatrala baku i tako uspela da vidi gde čuva novac. Međutim, nije odmah reagovala, već se pridržavala dobro osmišljenog plana i vratila se gatanju, nakratko - dodaje naš sagovornik.

Ušunjala se u sobu

Kako kaže, po završetku gatanja Nikolićeva se ušunjala u sobu i iz nje nonšalantno ukrala ostatak bakinog novca.

- Rekla je bakici da pare moraju da budu u jastučnici devet dana, a onda je iskoristila trenutak njene nepažanje, ušla u spavaću sobu i uzela preostalu sumu novca. Takođe, u torbu je strpala i novac koji je bio na stolu u toku gatanja - kaže izvor.

Tužilaštvo Prevarantkinju čeka saslušanje

Radici Nikolić je nakon hapšenja zbog teške krađe određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu na saslušanje.

(Kurir.rs/Dušan Stamenković/Foto:Shutterstock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track