LJUBOMORA UZROK UBISTVA: Jasnin ubica bio vredan, miran i društven čovek, iza sebe ostavio ćerku i sina i ništa nije ukazivalo da je spreman na zločin!
Foto: Nadica Harminc

tragično

LJUBOMORA UZROK UBISTVA: Jasnin ubica bio vredan, miran i društven čovek, iza sebe ostavio ćerku i sina i ništa nije ukazivalo da je spreman na zločin!

Crna Hronika -

Ljubomora okidač ubistva Jasne Matić? Ubica joj je razbio glavu tupim predmetom, a nakon toga kratežom ubio sebe, ostavio oproštajno pismo u ojem piše „ Tako je moralo biti“

SUBOTICA – Slučaj ubistva Subotičanke Jasne Matić (41) nije zaključen, iako su kocke skoro sklopljene oko iznenadne smrti žene, koja je ubijena ispred svoje podstanarske kuće u Dalmatinskoj broj 23, gde je živela.

foto: Nadica Harminc

Kako Kurir saznaje, mozaik oko ubistva je sklopljen i sve ukazuje da je Jasnu ubio njen bivši emotivni partner Josip Kujundžić (59), koji je zatim ubio sebe puškom, nedaleko od svog imanja u naselju Verušić, pored Subotice. Međutim, kako saznajemo iz izvora bliskih istrazi, ostalo je još da se istraže određeni dokazi oko ubistva, ali policija i nadležni u istrazi veruju da sve ukazuje da je ubica čovek koji je sebi presudio. Nađen je u kanalu pored pruge, policija je tu našla njegov leš.

Naime Kujundžić je pre samoubistva ostavio oproštajno pismo, u kojem je napisao "Tako je moralo biti", i ostavio porodici neka uputstva oko kuće, šta dalje da rade.

Beživotno telo Kujundžićevo je nađeno pored pruge, na 300 do 400 metara dalje od salaša, saznaje Kurir, a iza sebe je ostavio ćerku i sina, i kako komšije tvrde dugo je već bio razveden. Svi su ga znali kao mirnog i vitalnog čoveka, imao je mnogobrojnu porodicu, petoro, šestoro braće i sestara. Igrao je i fudbal, a jedna od komšija u Verušiću kaže da su divanili pre desetak dana o svemu i da niko ne bi pomislio da će Baćo to uraditi.

foto: Nadica Harminc

Komšije na salašu kažu, da je Josip takođe radio u Pioniru dugo godina, i da je tog dana radio u drugoj smeni kada je Jasna ubijena. Ona je trenutno bila u drugoj vezi, sa nešto mlađim čovekom, a Josip je bio 18 godina stariji od nje.

Policija je našla i kontakte u telefonu, a čovek koji je povremeno bio kod nje, sa kojim je bila u vezi, čekao je da dođe s posla tog dana. Navodno je našao mrtvu, a kako nezvanično saznajemo, uputio je i policiju na njenog bivšeg partnera Josipa. Josip je kako se priča zvao telefonom Jasnu pre ubistva, želeo je da sa njom raščisti navodno oko završetka njihove veze, koja je kako pričaju trajala godinama.

- Mirili su se i svađali često, znalo se to u selu, kaže komšinica, ali dodaje da nisu verovali da bi on mogao da ubije bilo koga.

foto: Nadica Harminc

Sve komšije na Verušiću, gde se nalazi veliki broj salaša, udaljenih oko 500 metara jedan od drugog, kažu da je osumnjičeni ubica bio vredan i dobar čovek i svi su šokirani da je on mogao da počini ubistvo.

I u mesnoj zajednici Verušić to su potvrdili, a poznanik kaže da je čovek imao registrovanu pušku i da se družio sa komšijama.

„On je bio još vitalan čovek, bavio se domaćinstvom, viđali smo se povremeno. Pre dve nedelje smo pričali normalno o radovima na salašu, ništa nije govorilo da bi Josip mogao tako nešto uraditi, kaže Martin.

foto: Nadica Harminc

To su potvrdile i ostale komšije, a Anastazija Ivanković kaže za Kurir da je znala njegovu ženu i da će porodica organizovati misu za pokojnika u Franjevačkoj crkvi.

Kujundžić je ostavio iza sebe dvoje dece, a ne zna se da li je i zvanično bio razveden sa suprugom. Komšije kažu da će večeras biti organizovan pomen u Franjevačkoj crkvi. Jasnino telu je u Novosadskom institutu na obdukciji. Iza Jasne je ostala kćerka, za koju nezvanično saznajemo da studira i da radi u subotičkoj Zoni. Navodno je živela sa ocem koji je u Subotici, ali Jasna sa bivšim mužem nije imala kontakte od kako su razveli.

Istraga će nakon obdukcije Jasninog tela utvrditi da li je Jasna ubijena tupim delom sekire ili čekićem, da li je osumnjičeni Josip koji se ubio i njen ubica i na koji je način presudio Jasni.

(Kurir.rs/N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track