Najnovije vesti

MISTERIOZNA SMRT TRI SVEDOKA! Tajnu ubistva Jelene Marjanović Zoranov drug odneo u grob!
Foto: Dragan Kadić, Privatna Arhiva

verni prijatelj nije stigao da svedoči

MISTERIOZNA SMRT TRI SVEDOKA! Tajnu ubistva Jelene Marjanović Zoranov drug odneo u grob!

Crna Hronika

Muškarac iz Borče, drugar iz detinjstva supruga ubijene Jelene Marjanović, koji je bio uz njenu porodicu u ključnim momentima, naprečac je preminuo nekoliko meseci posle zločina u Borči

Jedan od ključnih svedoka u slučaju brutalnog ubistva pevačice „Granda“ Jelene Marjanović (33) iznenada je preminuo nekoliko meseci posle nje, a njegova smrt samo je još jedna u nizu misterija koje već skoro tri godine prate ovaj zločin.

Prema rečima našeg sagovornika, reč je o muškarcu iz Borče koji je bio prijatelj iz detinjstva Zorana Marjanovića (40), pevačicinog supruga, koji je još uvek jedini osumnjičeni za njeno ubistvo 2. aprila 2016. godine na nasipu Crvenka u Borči.

Osumnjičeni... Zoran Marjanović
Osumnjičeni... Zoran Marjanovićfoto: Dragan Kadić

Čekao ga ispred PS

- On je bio jedna od najbliskijih osoba Zorana Marjanovića i najverovatnije i osoba koja je možda mogla da zna istinu o zločinu. Taj čovek je bio uz Zorana sve do svoje smrti. Učestvovao je u potrazi za pevačicom. Takođe, nakon Zoranovog prvog privođenja on ga je sačekao ispred policijske stanice i sve vreme je bio uz njega, a bio je u kući Marjanovića kada su inspektori pretresali kuću - naveo je naš izvor.

Zoranov prijatelj preminuo je nekoliko meseci posle zločina, a njegova smrt je za njegove najbliže bila potpuni šok. - On je tog dana bio u kafiću i kada je pošao kući, odjednom mu se slošilo. Pao je ispred lokala i preminuo na mestu. Pre toga nije imao zdravstvene probleme, niti se žalio da mu je loše. Najverovatnije je umro od infarkta. Iza sebe je ostavio porodicu i malo dete - kaže sagovornik.

Žrtva... Jelena Marjanović
Žrtva... Jelena Marjanovićfoto: Privatna Arhiva

Kako kaže naš sagovornik, da nije iznenada preminuo, ovaj Zoranov prijatelj bi se u istrazi ubistva Jelene Marjanović sigurno našao na spisku svedoka.

Umro još jedan svedok

- On je znao za većinu dešavanja u kući Marjanovića, često je bio sa njima i u dobru i u zlu. Odlično je poznavao Zorana jer su se družili od malih nogu. Pričalo se da se on nije odvajao od Zorana posle Jeleninog ubistva, pa su neki pomislili da ga je Zoran angažovao kao obezbeđenje. Takođe, on bi verovatno bio od pomoći u istrazi jer bi mogao da posvedoči o odnosima između Jelene i Zorana, ali i o samom zločinu. Nažalost, sve što je znao odneo je sa sobom u grob - kaže sagovornik.

Marjanovićev prijatelj nije jedini svedok i osoba iz bliskog okruženja Marjanovića koja je preminula nakon zločina na nasipu. Šest meseci posle Jelene, preminula je i njena majka Zorica Krsmanović.

Nije dočekala pravdu... Zorica Krsmanović
Nije dočekala pravdu... Zorica Krsmanovićfoto: Dragana Udovičić

- Ni ona nije stigla da posvedoči o svojim saznanjima, tako da je tužilaštvo praktično ostalo bez dva važna svedoka. Zorica je pre smrti davala izjave policiji, a te njene izjave moći će da se koriste - objašnjava sagovornik.

Istraga Jeleninog ubistva već skoro tri godine tapka u mestu. Jedini osumnjičeni za ubistvo zasad je Jelenin suprug Zoran, koji je bio uhapšen u septembru 2017, ali je 10 meseci kasnije pušten. Optužnica koju je protiv njega podiglo Više javno tužilaštvo dva puta je vraćana na dopunu.

Dodatna veštačenja

DOKAZI NA KLIMAVIM NOGAMA

Slučaj ubistva pevačice nedavno je dodeljen novoj tužiteljki. Apelacioni sud je naložio da se prikupe dodatna veštačenja baznih stanica, prostorno-vremenskih veštačenja i veštačenja DNK tragova. Nedavno je u tužilaštvo pristigao nalaz dopunskog veštačenja brisa sa ogrebotine na ruci Zorana Marjanovića. Analiza je pokazala da na njegovoj ogrebotini nema DNK tragova pokojne Jelene, što dovodi do zaključka da ga ona nije ogrebala boreći se s njim u trenutku ubistva. Odbrana smatra da su dokazi tužilaštva tanki i na klimavim nogama.

Umro i tekstopisac JOŠ JEDAN PRIJATELJ MARJANOVIĆA IZDAHNUO

foto: Privatna Arhiva

Početkom prošle godine preminuo je i Saša Milošević, tekstopisac i blizak prijatelj Zorana i Jelene Marjanović. Osim što se proslavio hitovima koje je uradio zajedno s Marjanovićem, kao što su pesme „Dukat“ i „Bato, bre“, Saša je autor i stihova uklesanih na spomeniku pevačice koji glase: „Taman smo, taman, disali isto, bila mi je svaka pora kože, ja je više grliti ne mogu, sad je na tebi da je zagrliš, Bože“.

foto: Kurir

DANAS U KURIRU SAZNAJTE JOŠ

HRVATI SU MOGLI DA UBIJU IGRAČE: Kralju pretili: Zaklaćemo te ako ne skineš Zvezdinu majicu!

AFERA "TARA"! Vojna ustanova nastavila da se bahati, za svaku sobu SPISKALI PO 53.000 EVRA!

EKSKLUZIVNO! PATRIJARH IRINEJ ZA KURIR: Hrvatima smeta što papu cenim više nego njih

JELENA, TI SI NAJVEĆA KUČKA U OVOJ ZEMLJI: Saša Popović odbrusio Karleuši

ZOMBI JELENI OSVAJAJU SAD: Jeziva zaraza širi se Amerikom

PLAĆENICI HTELI DA UBIJU MALOG UGARASin pokojnog "zemunca" našao bombu ispod auta

MLADEN MIJATOVIĆ: Ponosan sam na moju Deu! Nije pustila ni suzu, a oko nje su svi plakali

POLICAJAC 19 ŽRTVA GRIPA U SRBIJI: U Nišu još jedan smrti ishod od zaraze

DANAS U KURIRU RAZLIČITA IZDANJA NAJBOLJIH SRPSKIH KUVARA: Ne propustite najbolje kuvare iz kolekcije Njam-njam

Kurir danas poklanja najbolje zbirke recepata!

Kuvari Njam-njam spadaju u omiljene kolekcije kuvara naših domaćica. U svakom vas čeka preko 40 recepata za ukusna jela, predjela, supe, čorbe, salate, deserte, potrebno je samo da se odlučite za kuvar koji želite. Oduševite porodicu i prijatelje svojim kulinarskim umećem.

Potražite Kurir s kuvarom koji želite!

foto: Kurir

Kurir / Danijela Jovanović

Foto: Dragan Kadić, Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...