TRENER PRETUČENIH FUDBALERA OGORČEN: Pijane bitange ih napale bez povoda!
Foto: Saša Urošev, FK Napredak Kruševac

napad u kruševcu

TRENER PRETUČENIH FUDBALERA OGORČEN: Pijane bitange ih napale bez povoda!

Crna Hronika -

Ibrahim Ndijaje iz Senegala i Režis Samjuel Baha iz Kameruna, fudbaleri FK Napredak iz Kruševca, završili u bolnici pošto je grupa mladića fizički nasrnula na njih u parku

Ibrahim Ndijaje iz Senegala i Režis Samjuel Baha iz Kameruna, fudbaleri FK Napredak iz Kruševca, pretučeni su u nedelju oko 19 sati u Pionirskom parku u Kruševcu.

Kako saznajemo, fudbalere je napala grupa mladića koja ih je srela u parku. Napadači su najpre počeli da dobacuju sportistima, a onda su i fizički nasrnuli na njih. Policija je juče identifikovala i privela jednog osumnjičenog mladića (30).

nisu napadnuti na rasnoj osnovi
nisu napadnuti na rasnoj osnovifoto: FK Napredak Kruševac

- Ibrahim Ndijaje lakše je povređen u toj tuči, dok je njegov kolega prošao bez povreda. Sumnja se da je Ibrahimu povrede naneo upravo privedeni mladić - kaže naš izvor i dodaje da su Ibrahim i Baha posle napada ispričali da su ih ti momci napali dok su prolazili kroz park.

Kako je ispričala Valentina Vasić, portparolka Napretka, oni su sigurni da ovaj napad nije bio zbog rasne netrpeljivosti.

- Ibrahim mi je rekao da napad nema veze s rasom. Kazao je da su Baha i on

pošli do grada. Dvojica mladića su počela nešto da im dobacuju, a oni se nisu obazirali. Ti momci ih nisu vređali na rasnoj osnovi, ali su ih psovali. Igrači su ih samo pitali: "Zašto to radite?" - rekla je Vasićeva.

Milorad Kosanović, trener pretučenih fudbalera, ogorčen je zbog svega i kaže da ne zna šta je razlog za ovakav napad, ali i da ne može da veruje da se tako nešto dogodilo u Kruševcu.

- Ibrahim i Baha nisu dobri momci, to su najbolji momci. Pogotovo Ibra, koji je u Srbiji šest godina. Mora da su ih napale neke pijane bitange ili ko zna ko. Provocirali su ga, on im je rekao "zašto to radite" i onda su krenuli da ih biju. Strašno! - rekao je Kosanović za Kurir.

On ističe da je Ndijaje momak koji se srodio sa srpskim narodom, da dobro govori srpski i da je veoma dobar čovek.

- Mnogo mi smeta što smo mi to dozvolili, da se to dogodi. Ibra nikad nije pokazao zlu nameru prema bilo kome. Dete koje ne pije, ne puši, kojem je porodica sve. U majci i ženi vidi sve u životu. Taj momak nije mrava zgazio. Kreteni, njega su našli da biju - rekao je trener i dodao:

- Njihove povrede nisu teške, moći će da igraju fudbal. Međutim, poznajući Ibru, njemu je povređena duša! Njega će to da boli. To će ga uništiti. Mnogo je osetljiv. Ne znam kako će prebroditi sve to što ga je snašlo. Ne mogu da verujem da je to doživeo. Da ga napadne neka pijana ili drogirana bitanga i misli da ima prava da radi šta hoće - zapitao se Kosanović.

Incident na utakmici mladih reprezentacija Rouz i Englezi optužili Srbe za rasizam Ozbiljan incident u Kruševcu, gde je u centru pažnje bio tamnoputi fudbaler, desio se 16. oktobra 2012, na utakmici između mladih selekcija Srbije i Engleske. Fudbaler Engleske Derik Rouz, dok je slavio gol i pobedu, bio je gađan raznim predmetima s tribina. Uzvratio je publici tako što je loptu šutnuo u gledalište. U izjavi posle meča Rouz je rekao da su mu s tribina upućivani zvuci oponašanja majmuna, te da su ga gađali kamenjem. Tu izjavu su engleski mediji iskoristili za jaku kampanju protiv Srbije u pokretanju postupka UEFA da bi se Srbija izbacila iz svih takmičenja, ali svoje tvrdnje nisu uspeli da dokažu.

(Kurir.rs/ A. Radonić-J.Ivić/ Foto: FK Napredak Kruševac, Saša Urošev )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track