U OZLOGLAŠENOM SPUŽU KAO U PAKLU! 2 OPASNA CG KLANA RATUJU IZA REŠETAKA ŽEŠĆE NEGO IKADA! Šefa kavačke grupe namamili PA NAPALI! Nastao haos u zatvoru!
Foto: Vijesti.me/Jelena Jovanović, printscreen

DO ISTREBLJENJA

U OZLOGLAŠENOM SPUŽU KAO U PAKLU! 2 OPASNA CG KLANA RATUJU IZA REŠETAKA ŽEŠĆE NEGO IKADA! Šefa kavačke grupe namamili PA NAPALI! Nastao haos u zatvoru!

Crna Hronika -

U pritvoru u Spužu zatvorenik blizak "škaljarskom klanu" napao je navodno dezodoransom vođu "kavačkog klana" koji je u petak Crnoj Gori izručen iz Praga

Slobodana Kašćelana, navodnog vođu "kavačkog klana" koji je u petak iz Praga izručen Crnoj Gori, samo tri dana kasnije, u ponedeljak, u pritvoru zloglasnog zatvora Spuž napali su pritvorenici koji su bliski suprotstavljenom, škaljarskom kriminalnom klanu, preneli su crnogorski mediji.

Prema njihovim navodima, do incidenta je došlo tokom šetnje zatvorenika, koji su Kašćelana najpre dozivali da izađe na prozor ćelije, a onda pokušali da ga pogode jajima i dezodoransima.

Završio u samici

- Kašćelan je pod strogim merama, bio je u sobi u prizemlju kada je napadnut. Čuo je da ga neko iz šetnje doziva i da mu govori da se približi prozoru i popne do rešetaka jer želi da ga vidi i pozdravi. Čak se pozvao i na "zajedničkog prijatelja". Kada je Kašćelan prišao, počeli su da ga gađaju jajima i dezodoransima u stiku - preneli su izvori crnogorskih medija.

Kako su naveli, Kašćelan nije povređen, a manji predmeti kojima je pokušao da ga pogodi pritvorenik, inače blizak "nikšićkoj grupi", koja je navodno planirala ubistva za "škaljarski klan", završili su na zidu.

Zatvorski stražari odmah su reagovali, a zbog napada je u samici završio Darko Vicković, član "nikšićke grupe", a sumnja se da je u incidentu učestvovao i Vladimir Ulama, koji je iza rešetaka zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Nemanje Medina.

Fajt telohranitelja Svađali se na šetnji Samo dan pošto je u Spužu na meti napada bio vođa "kavačkog klana", tokom redovne šetnje došlo je do sukoba između pritvorenika Dragoljuba Ćetkovića (33), bliskog "škaljarskom klanu", i Srđana Juriševića (35), koji sarađuje sa suprotstavljenom grupom. Navodno, obojica su bili telohranitelji vođama dva klana, koji su u sukobu. Iako su mediji preneli da su se oni fizički sukobili, iz Uprave zatvora saopštili su da tuče nije bilo, već da je došlo do verbalnog konflikta.

foto: Printscreen

Slobodan Kašćelan, podsetimo, uhapšen je 12. decembra prošle godine u Pragu, po međunarodnoj poternici koju je za njim raspisala Crna Gora. On je u petak izručen i određen mu je pritvor. Prema optužnici specijalnog tužilaštva iz Podgorice, on se sumnjiči da je sa Igorom Božovićem organizovao kriminalnu grupu 2010. kako bi se bavili zelenaštvom, švercom droge i pranjem novca.

Milioni evra za likvidacije

S druge strane, Vicković je uhapšen prošle godine kao član "nikšićke grupe", koja je, prema tvrdnji svedoka-saradnika koji je dobio kodno ime Jadranko Jonski, dobila pet miliona evra da ubije nekoliko ljudi, među kojima su bili visoki policijski funkcioneri, kao i ljudi iz suprotstavljenog klana.

Rat dva klana počeo je 2014, nakon što je u Valensiji nestalo 300 kilograma kokaina iz jednog stana. Krvavi sukob "škaljaraca" i "kavčana" do sada je odneo više od 30 života.

foto: Printscreen/ Instagram

Poternica za Vukotićem Sve mi pakuju kriminalci i policajci Crna Gora raspisala je poternice za Igorom Dedovićem i Jovanom Vukotićem, koji važe za vođe "škaljarskog klana". Oni se sumnjiče da su sa Milićem Minjom Šakovićem u martu 2016. pucali na Vojina Stupara i Miloša Radonjića. Dedović je u bekstvu, dok se Vukotić nalazi u pritvoru u Srbiji. Iz pritvora on je uputio pismo crnogorskom Danu, u kom tvrdi da nema nikakve veze sa napadom i navodi da iza lažnih optužbi stoje kriminalci koji sarađuju sa crnogorskom policijom, tužilaštvom i bezbednosnim institucijama. On je u pismu naveo i da imovinske karte pojedinaca koji se "kriju iza svojih legitimacija" govore sve, ali da on ne želi da licitira imenima, jer je to "posao države".

(Kurir.rs/Jelena Spasić/foto Privatna arhiva, Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track