OTAC PREGAŽENOG MLADIĆA OČAJAN: Ubio mi je sina,  neka mu sudi bog!
Foto: Kurir/Privatna Arhiva, Printscreen Facebook

Nesreća kod sombora

OTAC PREGAŽENOG MLADIĆA OČAJAN: Ubio mi je sina, neka mu sudi bog!

Crna Hronika -

Mile Grozdanić, otac nastradalog Gojka, kaže da se iznenadio kada je saznao da je zbog smrti njegovog sina uhapšen taksista koji mu je izjavio saučešće

Kada su mi javili da je taksista odgovoran za smrt mog sina, bio sam iznenađen. Pa taj čovek je bio kod mene, rekao mi je da je slučajno našao leš i izjavio mi saučešće. Tvrdio je da mu je žao zbog Gojka. Ja dete više nemam, a njemu neka sude sud i bog.

tragično nastradao
tragično nastradaofoto: Kurir/Privatna Arhiva

Ovo je juče kroz suze za Kurir rekao Mile Grozdanić, otac Gojka Grozdanića (20), rukometaša iz sela Prigrevica kod Sombora, koji je u subotu rano ujutru poginuo u saobraćajnoj nesreći na putu Stapar - Prigrevica. Policija je prekjuče, baš u vreme Gojkove sahrane, uhapsila Miroslava V. (46) iz Prigrevice zbog sumnje da je svojim automobilom "opel" pregazio Gojka, a zatim pobegao s mesta nesreće.

Poznaju se površno

Mladićevi roditelji i prijatelji ostali su zaprepašćeni kada su saznali da je za Gojkovu tragičnu smrt odgovoran upravo taksista koji je, nakon što je usmrtio Gojka, došao u njihovu kuću i pretvarao se da ne zna ko ga je pregazio, tvrdeći da je slučajno video telo nasred puta.

- Miroslava znam površno. Znam gde radi i da ima dvoje dece. Nikada s njim nisam sedeo i razgovarao do subote, kada je došao da mi kaže da je našao mog mrtvog sina na putu - priča Mile očiju punih suza i nastavlja:

očajna porodica
očajna porodicafoto: Kurir/Privatna Arhiva

- On je nama potvrdio da je bio do sela Stapar i da na kolovozu nije bilo nikoga, ali kada se posle 15 minuta vraćao nazad, našao je mog mrtvog sina nasred puta i zvao je policiju. Da je on taj koji ga je udario i usmrtio, saznao sam neposredno posle Gojkove sahrane - očajan je Mile.

On ističe da je Miroslav V. napravio veliku glupost što je pobegao s mesta nesreće.

- Trebalo je da stane, da mu pruži pomoć, a ne da ga ostavi. To me najviše i boli, što ga je ostavio. Ne zna zašto je to uradio. Da li se uplašio? Ne znam - kaže otac i dodaje da Miroslava V. poznaje površno, da zna da je on miran i porodičan čovek.

Tražiću maksimalnu kaznu

- Svestan sam ja da je to saobraćaj, da je bila magla i da se moglo svakom desiti, ali nije smeo da ode i da ne prizna ono što je uradio. Zbog toga što je otišao i ostavio ga tako i što nije rekao: "Jeste, zgazio sam ga" tražiću da se osudi na maksimalnu kaznu - kaže on.

osumnjičeni
osumnjičenifoto: Printscreen Facebook

Podsetimo, tragedija u kojoj je Gojko Grozdanić izgubio život desila se 9. februara u 3.30, kada se nesrećni Gojko vraćao peške s jedne žurke.

Majka Irena Moju bol niko ne može da oseti Gojkova majka Irena i juče je bila skrhana. - Želim da zahvalim svima koji su se trudili da saznamo istinu o Gojkovom stradanju. Bez obzira na svu tugu, osećam blago rasterećenje što se saznala istina, ali mog sina niko ne može vratiti. Tu je bog, neka sudi svima jednako. Neka pobedi pravda, a i istina kad-tad dođe na videlo. Moju bol niko ne može da oseti - kroz suze kaže neutešna Irena.

Taksistine komšije Nedavno je kupio taj auto Osumnjičeni taksista Miroslav V. oženjen je i ima dvoje dece. Njegove komšije ostale su zatečene njegovim hapšenjem, jer za njega imaju samo reči hvale. - On je veoma vredan čovek. Radio je u jednoj firmi, a taksirao je kako bi dodatno zaradio. Trudio se za svoju porodicu i za njega niko nema lošu reč. Zaista smo šokirani ovim što se dogodilo. On je nedavno kupio taj auto kojim je usmrtio Gojka - kaže komšija Miroslava V.

(Kurir.rs/ Jasminka Miljuš/ Foto: Kurir, privatna arhiva, printsreen Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track