Najnovije vesti

APELACIONI SUD NALOŽIO NOVO SUĐENJE: Za varanje menjačnica osuđen na četiri i po godine, kupovao devize svežnjima papira
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

usvojena žalba

APELACIONI SUD NALOŽIO NOVO SUĐENJE: Za varanje menjačnica osuđen na četiri i po godine, kupovao devize svežnjima papira

Crna Hronika

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je Dragan Đoković bio osuđen na četiri i po godine zatvora i pet miliona dinara, povodom optužbi da je oštetio nekoliko beogradskih menjačnica, tako što im je prilikom kupovine evra u svežanj dinara, umesto novca, stavljao komade papira.

Ovom odlukom, koja je objavljena na sajtu suda, usvojena je žalba Đokovićevog branioca i naloženo je ponavljanje suđenja pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Djoković se tereti da je zajedno sa ranije osuđenim Dejanom Femićem i Bogdanom Bogdanovićem tokom septembra 2015. godine prevarom od vlasnika tri menjačnice Pan" d.o.o, Studio eksterni" i Alvađo" d. o.o. u Beogradu, na ime kupovine preuzeo 395.755 evra, a njima predavao imitaciju dinarskih novčanica.

Femić i Bogdanović su ranije sa Tužilaštvom za organizovani kriminal ranije zaključili sporazume o priznanju krivičnog dela.

foto: Nebojša Mandić, Ilustracija

Bogdanović je sklopio sporazum na jedinstvenu kaznu u trajanju od dve godine i pet meseci i novčanu kaznu od dva miliona dinara, a Dejan Femić na tri godine zatvora i novačnu kaznu takođe od dva miliona dinara.

Oni sud osuđeni zbog udruživanja radi vršenja krivičnih dela i krivičnog dela prevare.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda se navodi da je prvostepena presuda, u delu odluke o imovinsko-pravnom zahtevu i meri oduzimanja imovinske koristi, doneta uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka s obzirom da je izreka prvostepene presude u tom delu nerazumljiva.

"Razlozi presude su protivrečni izreci, a dati razlozi o činjenicama koje su predmet dokazivanja su nejasni i protivrečni, zbog čega nije moguće ispitati zakonitost i pravilnost žalbene presude", navodi se u odluci Apelacionog suda.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...