MIRKO BUTULIJA - SVETSKI DIREKTOR I NAJBOLJI OTAC 4 DECE! Najuspešniji lider AMSS u istoriji saveza! Prvi sa Balkana ušao u Upravni odbor FIA!
Foto: AMSS

žrtva pomahnitalog sekretara

MIRKO BUTULIJA - SVETSKI DIREKTOR I NAJBOLJI OTAC 4 DECE! Najuspešniji lider AMSS u istoriji saveza! Prvi sa Balkana ušao u Upravni odbor FIA!

Crna Hronika -

Predsednik Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija, koji je danas ubijen od strane poludelog generalnog sekretara AMS S Predraga Đurđeva, bio je poštovan poslovni čovek, najuspešniji direktor AMS S u istoriji postojanja ovog saveza, i predan otac četvoro maloletne dece koju je pomahnitali Đurđev sa osam hitaca ostavio bez oca!

Butulija, koji je rođen 19. septembra 1976. godine, bio je uzoran, mlad poslovni čovek, rado viđen u poslovnim krugovima, čovek od reči i poverenja, koji je postigao brojne uspehe u Srbiji i svetu, i svuda bio priznat i cenjen.

Na čelu AMS S nalazio se od 22. jula 2014. godine i za vreme njegovog mandata Auto-moto savez doživeo je najveći procvat.

Butulija na skupštini FIA
Butulija na skupštini FIAfoto: AMSS

Butulija je prvi sa Balkan bio član Upravnog odbora FIA Regije 1, jedne od četiri regije koje čine Međunarodnu automobilsku federaciju (FIA), koja obuhvatajući nacionalne automobilske organizacije iz zemalja Evrope, Afrike i Bliskog Istoka ujedno čini i najveću regiju ove federacije.

Bio je predsednik rukometnog kluba Crvena zvezda, koji je postavio na zdrave noge. Sportski savez Srbije izabrao je 2018. godine Butuliju za potpredsednika svoje Skupštine. Zahvaljujući njemu u Zrenjanin je posle 15 godina vraćeno takmičenje u moto-sportu "Velika nagrada Zrenjanina" i napravljena je nova staza za trke, ali je i u Kruševcu otvorio šampionat u moto-krosu.

Takođe, zahvaljujući njemu srpski motciklisti su postigli uspeh na najzahtevnijoj, najtežoj i najprestižnijoj trci motociklista na svetu, "24 sata Le Man" u okviru Svetskog šampionata "24 Heures Moto".

Ne samo to, već je u saradnji sa Upravom saobraćajne policije MUP i JKP Parking servis, a uz podršku Asocijacije tehničkih pregleda vozila, AMSS na čelu sa Butulijom organizovao godinama i besplatne akcije "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo". Butulija je nebrojano puta apelovao na vozače i sve učesnike u saobraćaju da im bezbednost bude na prvom mestu.

Kurir.rs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja