POKAZIVAO DRUGARU OČEV PIŠTOLJ PA GA UPUCAO! Drama u Nišu, ranjen tinejdžer!
Foto: Kurir/M.S.

umalo tragedija

POKAZIVAO DRUGARU OČEV PIŠTOLJ PA GA UPUCAO! Drama u Nišu, ranjen tinejdžer!

Crna Hronika -

Jedno niško prijateljstvo moglo je da ima koban epilog kada je 23. februara oko 16.30 u stanu opalio pištolj i ranio I.P. pogodivši ga u stomak.

I.P. se posle operacije oporavlja, a maloletni P.N.(17) u čijem su stanu bili, privremeno će biti smešten u pripremnom periodu suđenja u Popravno vaspitnu ustanovu za maloletnike u Nišu.

Policija je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom uhapsila nakon pucnjave sedamnaestogodišnjaka iz Niša zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim delom teška telesna povreda.

- Postoje osnovi sumnje da je on juče u svom stanu igrajući se pištoljem nehotice ispalio hitac, kojim je pogođen njegov osamnaestogodišnji drug. Mladić je zadobio povrede stomaka i zbrinut je u niškom Kliničkom centru Maloletnik je, uz krivičnu prijavu, priveden tužilaštvu u Nišu., saopštila je policija.

foto: Kurir/M.S.

U zgradi Stanoja Bunuševca 117 od komšija saznajemo da je P.N. divan momak. Jedan od komšija je čuo pucanj, ali je mislio da je reč o bačenoj petardi.

- Ubrzo posle Pucnja čula se dreka i vika po zgradi. Izašao sam iz stana i video policiju, Hitnu pomoć. Mislio sam da je požar. Izašli su još neki ljudi i jedan od policajaca nam je rekao da su se dva drugara igrala pištoljem pa je metak opalio. Video sam tog dana P.N. s drugarima, tu ispred zgrade. Pozivao je drugare kući pošto su mu otac i majka negde išli – priča nam ovaj komšija iz zgrade.

Kako nezvanično saznajemo I.P. je došao tog dana u stan svog prijatelja koji mu je pokazivao očev pištolj. Nestručno rukovanje vatrenim oružjem rezultiuralo je pucnjem i stomak devetnaestogodišnjaka.

Doktor Radmilo Janković, kaže da se I.P. nalazi na Klinici za intenzivnu negu. Ispred sobe sa ranjenoikom, kako smo se uverili, nema policije pa se može zaključiti da oko ovog incidenta nema sumnjivih okolnosti da je bilo treće lice umešano, a kako se to prepričavalo po gradu.

- Dečko je dobro, nema povredu tankog i debelog creva. On je instubiran, nije na mašini, stabilno je i u dobrom je zdravstvenom stanju, rekao nam je doktor Janković.

Nakon saslušanja i predloženog jednomesečnog zadržavanja, sudija za maloletnike je doneo odluku da se maloletnom P.N. ne odredi jednomesečnio pritvor već da bude štićenik Popravnog doma do početka suđenja.

- Maloletnik se tereti za izazivanje opšte opasnosti sa teškom telesnom povredom. Sudija nije doneo odluku pritvoru nego odluku da se on privremeno smesti u vaspitnu ustanovu odnosno u Dom za decu i omladinu u Nišu. Mora se znati da to nije mera zadržavanja, nego mera privremenog smeštaja u pripremnom postupku – rekla nam je portparolka Višeg suda u Nišu.

(Kurir.rs/M.S. foto: M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track