Najnovije vesti

NEPOZNATI MUŠKARAC GA PRVO VREĐAO, PA ONDA PREBIO: Napadnut zamenik javnog tužioca u Smederevskoj Palanci
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

NASILJE

NEPOZNATI MUŠKARAC GA PRVO VREĐAO, PA ONDA PREBIO: Napadnut zamenik javnog tužioca u Smederevskoj Palanci

Crna Hronika

Zаmenik višeg jаvnog tužiocа u Smederevu Aleksаndаr Kuzmаnović, nаpаdnut je sinoć u jednom restorаnu u Smederevskoj Pаlаnci, a napadač je uhapšen.

Kako je javila Radio televizija Srbije, nepoznаti muškаrаc je prvo vređao i pretio Kuzmanoviću, a potom je prišao stolu za kojim je sedeo i više puta ga udario.

Kuzmаnović je prebаčen u bolnicu.

Udruženje javnih tužilaca osudilo napad

Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije saopštilo je danas da osudjuje napad na kolegu zamenika Višeg javnog tužioca u Smederevu Aleksandra Kuzmanovića.

Bezbednost kolega, koji štite poštovanje prava građana u sudskim i svim ostalim postupcima je preduslov za bezbednost društva u celini i vladavinu prava, navedeno je u saopštenju.

foto: Printscreen

"Napadi na ljude koji se suprotstavljaju kriminalu u državi nosi sa sobom izuzetno ozbiljnu poruku za sve njene građane. Podsećamo da su napadi na nosioce pravosudnih funkcija učestali i izražavamo bojazan da su ovi napadi rezultat neprimerenog javnog diskursa o ulozu sudija, tužilaca i advokata u demoktratskom društvu. Stoga pozivamo sve medije i javne ličnosti da u svojim saopštenjima i izjavama poštuju pravosudne profesije", navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo pravde: Napad na državu i vladavinu prava

Ministarstvo pravde osudilo je napad na Kuzmanovića i upozorilo da su napadi na nosioce pravosudnih funkcija napadi na državu i vladavinu prava.

Ministarstvo je pozvalo nadležne da što hitnije ispitaju sve okolnosti napada i da sprovedu efikasan postupak protiv napadača.

"Javni tužioci, koji svakodnevno u ime države gone počnioce krivičnih dela u borbi za pravo i pravdu, predstavljaju zaštitnike građana i pravnog poretka od svih oblika kriminaliteta. Stoga, bilo kakva vrsta napada ili pritiska na njih mora biti osuđena i sankcionisana u skladu sa zakonom", piše u saopštenju.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...