SKANDAL! KONDUKTERKA LASTE REDOVNO VOZI PUTNIKE IAKO NEMA DOZVOLU! Pravdala se: Šta ću kad volim, a nemam položeno! A ovo je objašnjenje vozača koji joj je dao volan i SUDBINU PUTNIKA U RUKE
Foto: Printscreen Facebook, Kurir

suludo

SKANDAL! KONDUKTERKA LASTE REDOVNO VOZI PUTNIKE IAKO NEMA DOZVOLU! Pravdala se: Šta ću kad volim, a nemam položeno! A ovo je objašnjenje vozača koji joj je dao volan i SUDBINU PUTNIKA U RUKE

Crna Hronika -

Ništa strašno nisam uradila, nisam nikog povredila ni ubila, kaže Tatjana Angelov (31), koja je vozila autobus "Laste" iako nema položeno za D kategoriju

Tatjana Angelov (31), kondukterka "Laste" koja je na putu Kikinda-Bašaid vozila autobus ovog preduzeća bez dozvole, juče je dobila otkaz.

Bez posla je ostao i vozač Nebojša Radosavljević (60), koji joj je dozvolio da bez položenog vozačkog ispita upravlja vozilom s putnicima.

Drama kod Kikinde odigrala se u nedelju, kada je policija zaustavila i isključila iz saobraćaja dabldeker sa šestoro putnika. U "Lasti" su juče održali vanrednu sednicu Izvršnog odbora.

Oštre kazne

- Zaključeno je da se dogodio nesvakidašnji događaj koji predstavlja grubo kršenje propisa o bezbednosti saobraćaja na putevima. Kondukterki i vozaču u najkraćem roku biće prekinut radni odnos - saopštili su iz ovog preduzeća. Nebojša Radosavljević, koji je dao kondukterki Tatjani Angelov da sedne za volan autobusa koji saobraća na liniji Beograd-Subotica, a u kom je u tom trenutku bilo šestoro putnika, pokušao je da objasni svoj neodgovorni postupak.

- Imao sam problema sa stomakom i zaista mi nije bilo dobro. U jednom trenutku su bolovi bili toliko jaki da sam morao da zaustavim autobus nasred puta. Koleginica Tatjana je već imala neko vozačko znanje, jer je u martu trebalo da polaže ispit za autobus. Zamolio sam je da preveze autobus do prvog proširenja na putu - pokušao je da se opravda Radosavljević i nastavio:

- Ona nije kriva! Meni neka bude šta bude, evo i danas me boli stomak, ali ona je majka četvoro dece i bilo bi mi žao da ostane bez posla ni kriva ni dužna. Vozač je dodao da kondukterka ima dozvolu za B i C kategoriju i da je već vozila autobus u okviru školovanja za to.

- Nije mi bila namera da bilo koga ugrozim. Ona zna da vozi, bilo je pitanje da li da autobus ostane nasred ulice ili da ga pomerimo s puta. To je jedina istina - rekao je za Kurir Radosavljević.

Htela da pomogne

Tatjana Angelov juče je za Kurir pokušala da opravda svoju grešku.

- Reagovala sam u trenutku. Imala sam najbolju nameru. Nisam videla ništa loše u tome što ću da pomerim vozilo nekoliko stotina metara. Volim da vozim i znam da upravljam autobusom, jedino što još nemam dozvolu. Žao mi je što su moje reči pogrešno shvaćene kad sam rekla da ništa strašno nisam uradila, ali zaista nisam nikog povredila ni ubila - kaže kondukterka i dodaje da je ceo slučaj bio splet nesrećnih okolnosti.

Ona ističe da od ostvarenja želje da vozi autobus neće odustati.

- Ne znam kako, ali ću se boriti za ono što volim. Ovo što se desilo mi ne ide u prilog, ne znam kako ću dalje posle otkaza - iskrena je Tatjana Angelov.

Zaposleni na autobuskoj stanici

Viđali smo je i ranije za volanom

Zaposleni na autobuskoj stanici u Kikindi ispričali su da ovo nije prvi put da je Tatjana sela za volan autobusa, jer su je i ranije viđali da vozi. - Videli smo je više puta kako u autobusku stanicu ulazi vozeći autobus, a viđali smo je i kako ga parkira. Takođe, bili smo svedoci i kada je "Lastin" autobus odlazio s naše stanice dok je ona za volanom - kaže radnica koja na autobuskoj stanici u Kikindi najavljuje dolaske i odlaske. Kako kaže, ona, ali ni njene kolege nisu tome pridavali značaj, misleći da je Tatjana vozač u "Lasti", a ne kondukterka.

(Kurir.rs/J.Rafailović - S.Urošev/Foto:Printscreen Facebook, Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track