20.000 EVRA ZA INFORMACIJU O SRPSKOM PLAĆENOM UBICI: Čaba Der seje smrt po Evropi, a u Holandiji je NAJTRAŽENIJI ZLOČINAC! (VIDEO)
Foto: Printscreen

HLADNOKRVNI UBICA

20.000 EVRA ZA INFORMACIJU O SRPSKOM PLAĆENOM UBICI: Čaba Der seje smrt po Evropi, a u Holandiji je NAJTRAŽENIJI ZLOČINAC! (VIDEO)

Crna Hronika -

Holandska policija intenzivno traga za plaćenim ubicom Čabom Derom koji je u proteklih pet meseci izvršio tri ubistva na teritoriji Srbije, Mađarske i Holandije.

Holandske vlasti nude nagradu od 20.000 evra za informaciju koja bi mogla da ih dovede do Čabe! Na listi najtraženijih kriminalaca holandske policije, Čaba Der plaćeni ubica iz Srbije koji seje smrt po Evropi zauzeo je prvo mesto.

Ovo je objavljeno na sajtu tamošnje policije uz poruku da će svako ko pruži bilo kakvu informaciju značajnu za lociranje ovog plaćenika, biti nagrađen svotom od 20.000 evra.

U apelu policije navodi se i da ga potražuju zbog sumnje da je 30. jula 2018. likvidirao hrvatskog biznismena Ivana Serdarušića (62) u jednom restoranu u Amsterdamu. Oni sumnjaju da je Čaba u Holandiju doputovao 8. jula, a tri nedelje kasnije izvršio hladnokrvno ubistvo pred brojnim svedocima.

Međutim, Čaba Der je srpskoj javnosti postao poznat početkom godine, kada je 5. januara na Banovom brdu hladnokrvno likvidirao Nebojšu Markovića, koji je u tom trenutku sklapao dečija kolica.

Policija u Mađarskoj takođe je objavila da traga za Derom zbog ubistva mađarskog biznismena Lasla V. Žrtvi koju je primorao da klekne pucao je u glavu, a telo zatim bacio u potok. Pretpostavlja se da je ubistvo, kao i druga dva, naručeno.

Lice ovog hladnokrvnog ubice čak dva puta su zabeležile sigurnosne kamere. Čaba Der je već osuđivanza ubistvo novosadskog kriminalca Branislava Jelačića. Posle 12 godina robije i izlaska na slobodu on je nastavio svoju karijeru plaćenog ubice.

Kurir.rs/nu.nl

Foto printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track