VIŠI SUD U BEOGRADU: Direktorima Vinče ukinut pritvor, brane se sa slobode! Pogledajte kako je izgledalo hapšenje (VIDEO)
Foto: MUP Printscreen

osumnjičeni za trgovinu uticajem

VIŠI SUD U BEOGRADU: Direktorima Vinče ukinut pritvor, brane se sa slobode! Pogledajte kako je izgledalo hapšenje (VIDEO)

Crna Hronika -

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu ukinuo je pritvor dvojici direktora iz Instituta za nuklearne nauke "Vinča" Slavku Kariću (37) i Branku Spajiću (31), osumnjičenima za trgovinu uticajem, i oni su u petak 22. februara pušteni da se brane sa slobode.

Njima je pritvor bio određen, nakon hapšenja 8. februara, zbog opasnosti da će ometati istragu uticanjem na svedoke.

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je da je sudija za prethodni postupak usvojio predlog branilaca okrivljenih i ukinuo im pritvor jer su ispitani svi svedoci koje je predložilo tužilaštvo, pa su prestali zakonski razlozi za dalje zadržavanje u pritvoru.

Mediji su preneli navode zaposlenih u Insistutu da su se oni u ponedeljak pojavili na poslu.

Policija je nakon njihovog hapšenja saopštila da se oni sumnjiče da su od jednog zaposlenog tražili 4.000 evra kako bi posredovali da ne bude premešten na drugo radno mesto.

Sumnja se da su Karić i Spajić tražili i uzeli novac da bi posredovali da oštećeni ne bude premešten sa radnog mesta u okviru koga je bio upućen u jednu špeditersku kuću, gde je ostvarivao značajne novčane bonuse.

Osumnjičeni Spajić je uhapšen prilikom primopredaje novca u jednom tržnom centru u Beogradu, navela je policija. Karić je, prema pisanju medija, suprug direktorke Insitituta Milice Marčete.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track