OVO SU POSLEDNJE REČI POMAHNITALOG ĐURĐEVA! HOĆEŠ IZJAVU?! EVO TI IZJAVA! Izvadio pištolj iz pantalona pa ispalio 8 hitaca u Butuliju! EVO ŠTA SE DEŠAVALO IZA ZATVORENIH VRATA
Foto: Printscreen, Zorana Jevtić

GENERALNI SEKRETAR U NERVNOM RASTROJSTVU

OVO SU POSLEDNJE REČI POMAHNITALOG ĐURĐEVA! HOĆEŠ IZJAVU?! EVO TI IZJAVA! Izvadio pištolj iz pantalona pa ispalio 8 hitaca u Butuliju! EVO ŠTA SE DEŠAVALO IZA ZATVORENIH VRATA

Crna Hronika -

Pomahnitali generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev pre nego što je ispalio osam hitaca i usmrtio direktora Mirka Butuliju, koji je pokušao da ga smiri, urlao je "Hoćeš izjavu?! Evo ti izjava!". To su bile njegove poslednje reči koje je uputio direktoru, a onda ga ubio.

- Pripadnik obezbeđenja samo sat ranije razdvojio je generalnog sekretara AMSS i jednog od direktora Ivana J., čija je svađa pretila da se pretvori u fizički sukob - navodi izvor Novosti iz Saveza.

- Butulija je, kada je za to saznao, pokušavao razgovorom da razreši nastalu situaciju i smiri konflikt koji je izbio između kolega u njegovoj firmi.

Zato je od Ivana J., koji je inače njegov kum, kao i od bliskog saradnika i prijatelja Đurđeva, zatražio da napišu i pismene izjave o sukobu. Smatrao je da će to smiriti tenziju, jer je već bio kraj radne nedelje. Želeo je da predstojeći vikend svi dočekaju mirno i staloženo.

foto: Marina Lopičić

- To kao da je dodatno izrevoltiralo Đurđeva, kome je očigledno mrak pao na oči. Izvukao je pištolj, koji je držao na leđima zakačen za pantalone - opisuje tragediju naš izvor.

- Butulija je rekao: "Peđa, ne možeš da se svađaš sa ljudima i da ih hvataš za gušu. Sve možemo da se dogovorimo na lep i pristojan način. Moraćeš i ti da napišeš izjavu povodom sukoba sa direktorom sektora." U tom trenutku Đurđev se prodrao: "Hoćeš izjavu?! Evo ti izjava!", a onda je iz sedećeg položaja pucao - kaže sagovornik i dodaje:

- Teško ranjeni Butulija pao je sa stolice, a njegova sekretarica je, spasavajući živu glavu, skočila kroz prozor. Đurđev je obišao veliki sto i hladnokrvno "overio" Butuliju, ispalivši mu tri hica u grudi i jedan u glavu. Zatim je seo u Butulijinu fotelju i sebi okončao život pucnjem u glavu. Metak mu je prošao kroz glavu, probio fotelju i zabio se u zid, gde su ga kasnije pronašli forenzičari.

Strašne scene se prepričavaju unazad već nekoliko dana. Zločin se dogodio u protekli petak, oko 14.30 u prostorijama Saveza. Istraga je pokazala da je Đurđev ubio Butuliju iz pištolja za koji je imao dozvolu za nošenje. U njegovom stanu je pronađeno još devet komada oružja u legalnom posedu. On je bio ljubitelj pištolja i redovno je išao u streljanu.

Problem je, međutim, što je oružje gotovo uvek nosio i na poslu. Bio je preke naravi, često se svađao sa kolegama. Mnogi su ga izbegavali da ne bi ulazili u raspravu sa njim. Sa druge strane o Butuliji svi imaju samo reči hvale. Voleo je da pomogne, a sa saradnicima je imao divan, više drugarski odnos.

- Uopšte se nije ponašao kao šef - objašnjavaju u AMSS.

foto: Marina Lopičić

- Mogao si da mu se obratiš za bilo šta i uvek je pomagao. Tako je bilo i tog dana. Hteo je da izmiri Đurđeva i Ivana, a onda je nastradao. Ubijen je na radnom mestu.

Đurđev, inače, diplomirani inženjer mašinstva, živeo je sa majkom u Novom Beogradu. Automobile nije voleo, pa iako je radio u AMSS, nije imao vozačku dozvolu. Otac mu je poginuo u saobraćajnoj nesreći i to je, navodno, bio razlog da nikad ne uzme volan u ruke.

Komemoracija ubijenom Butuliji održana je u utorak u Skupštini grada Beograda, a sala je bila premala za sve koji su došli da odaju počast ubijenom direktoru AMSS.

Među prisutnima su bili ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastruktre Zorana Mihajlović, ministri Aleksandar Vulin, Aleksandar Antić, Ivica Dačić, predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević, generalni direktor Crvene zvezde Terzić.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track