EKSPLOZIJA U BEOGRADSKOM NASELJU LEŠTANE: Bačena bomba na cvećaru
Foto: Ana Paunković

OPOMENA

EKSPLOZIJA U BEOGRADSKOM NASELJU LEŠTANE: Bačena bomba na cvećaru

Crna Hronika -

Dvojica nepoznatih napadača razbila su izlog radnje i unutra bacili kašikaru, koja je raznela lokal

Cvećara "Dalija", koja se nalazi u beogradskom prigradskom naselju Leštane, uništena je u noći između utorka i srede u eksploziji bombe.

Kako saznajemo, sumnja se da su dvojica zasad nepoznatih muškaraca oko tri sata iza ponoći bacili kašikaru u cvećaru. Na sreću, u eksploziji nema povređenih, a policija traga za napadačima.

Cvećara "Dalija" u vlasništvu je D. Z. (44), čiji se suprug i sin nalaze u zatvoru na izdržavanju kazni. - Sumnja se da je u lokal bačena bomba koja ima slabije dejstvo. Dvojica muškarca došla su do radnje i najpre su štanglom razbili izlog. Potom su ubacili bombu i pobegli - rekao je izvor Kurira.

foto: Ana Paunković

Prema njegovim rečima, eksploziju je tek oko osam sati prijavila vlasnica, koju je sačekao krš i lom. - Uništen je ceo izlog i materijalna šteta je velika. Pored toga, uništeno je i dosta cveća. Policija je uzela snimke sa sigurnosnih kamera koje su postavljene duž ulice, te se očekuje da će upravo ti snimci pomoći u rešavanju slučaja - kaže izvor i dodaje da istraga ide u više pravaca. - Proverava se i da li napad ima neke veze s prošlošću supruga i sina D. Z. Ispituje se da li je ovo opomena za njih dvojicu - rekao je naš sagovornik.

Eksplozija je u čudu ostavila sve one koji poznaju D. Z. - Zgranula sam se kada sam videla uništeni lokal. Videla sam i komšinicu, bila je u potpunom šoku jer se ovome nije nadala. Ona ne zna zašto je na meti napadača. Rekla je da nije dobijala nikakve pretnje - rekla je komšinica i dodala da ta cvećara radi već 10 godina.

foto: Kurir

Iza rešetaka Sin osumnjičen za ranjavanje Sin vlasnice cvećare uhapšen je zbog tuče i ranjavanja koje se pre dve godine dogodilo u naselju Vinča. Tada je bio pretučen Ljubomir Ristić, koji je za Kurir ispričao da se napad dogodio kada je upozorio Ivana Z., sina cvećarke, da sporije vozi kvad. - Bio sam u radnji, komšija Ivan Z. je motorom na četiri točka jurcao ulicom i postojala je mogućnost da udari neko dete. Skrenuo sam mu pažnju da ne vozi brzo, na šta mi je on pokazao srednji prst. Potom je rekao: "Koji ti problem imaš, matori?". Potom je viknuo: "Matori, nemoj noge da ti polomim!" i otišao. Vratio se s bratom i tad su nasrnuli na mene. Izašao je sin da me odbrani i njega su upucali u stomak, a potom pobegli - rekao je ranije Ristić.

(Kurir.rs/J. R./foto: Ana Paunković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track