ZET ITALIJANSKOG MAFIJAŠA OSUĐEN NA PET I PO GODINA ROBIJE! Jakov Kontić sklopio sporazum o priznanju krivice!
Foto: MUP

sporazum

ZET ITALIJANSKOG MAFIJAŠA OSUĐEN NA PET I PO GODINA ROBIJE! Jakov Kontić sklopio sporazum o priznanju krivice!

Crna Hronika -

Jakov Kontić priznao da je organizovao grupu za krijumčarenje više od 20 kilograma kokaina u zemlje Evropske unije

Jakov Kontić, koji je u junu prošle godine u Beogradu uhapšen zbog sumnje da je organizovao grupu za krijumčarenje više od 20 kilograma kokaina u zemlje Evropske unije, juče je s Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopio sporazum o priznanju krivice.

Prema ovom sporazumu, koji je potvrdio i Specijalni sud u Beogradu, Kontić je osuđen na pet i po godina robije i novčanu kaznu od milion dinara. Takođe, njemu je oduzeta i imovina vredna oko 42.000 dinara.

Zajednička akcija

Podsetimo, u zajedničkoj akciji srpske i italijanske policije prošlog leta uhapšeno je ukupno 20 članova organizovane kriminalne grupe za krijumčarenje kokaina. Pored Kontića, u Beogradu su uhapšeni Sonja Lazić, Zoran Končulić i Milovan Nikolić. Oni su takođe priznali krivicu i zaključili sporazume s Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Nikolić je osuđen na pet godina i tri meseca zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara, Končulić na tri godine zatvora i 100.000 dinara, a Lazićeva na godinu dana robije i 100.000 dinara.

Veze s Ndragentom

- Kontić je navodno oženjen sestrom jednog od vodećih članova kriminalne grupacije Ndragenta u Italiji. Bio je 2012. uhapšen u Italiji - podseća izvor.

(Kurir.rs/D.Stamenković/Foto:MUP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track