UŽASNA SMRT NA GROBLJU ORLOVAČA: Stolara samlela mašina dok je pravio kovčeg!
Foto: Vladimir Šporčić

horor u beogradu

UŽASNA SMRT NA GROBLJU ORLOVAČA: Stolara samlela mašina dok je pravio kovčeg!

Crna Hronika -

Nenad Spasojević (42) poginuo je juče na svom radnom mestu obrađujući drvo za izradu mrtvačkih sanduka

Stolar Nenad Spasojević (42), radnik firme "BG hrast", poginuo je juče oko 9.30 na svom radnom mestu kada ga je, dok je pravio mrtvački sanduk, povukla mašina za preradu drveta.

Tragedija se dogodila u prostorijama firme koje se nalaze kod groblja Orlovača u Beogradu.

Udario glavom

- Nenad je bio zaposlen kao stolar u firmi koja se bavi izradom mrtvačkih kovčega. Tokom obrade drveta, mašina je Nenadu uhvatila ruku i povukla ga. Možda bi i uspeo da se otrgne, ali mu se, na nesreću, i jakna zakačila za mašinu, pa ga je ona okrenula nekoliko puta i praktično ga samlela. Tokom okretanja, nesrećnik je udario glavom o stub mašine - prepričava dramu očevidac nesreće.

Kako kaže, Spasojević u trenutku nesreće nije bio sam u radionici.

- Pored njega je bilo nekoliko kolega. Svi su pokušali da mu pomognu, ali bezuspešno. Odmah su pozvali Hitnu pomoć, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt - kaže sagovornik i dodaje da su kolege juče bile u potpunom šoku.

mesto nesreće
mesto nesrećefoto: Vladimir Šporčić

- Veoma smo se uplašili i potresli. Prizor u radionici je bio kao iz horor filma. Nastradao je pred našim očima, a mi, nažalost, nismo uspeli da mu pomognemo. Sve se brzo desilo, čini mi se da je u sekundi stradao. Povrede koje je zadobio zaista su strašne - kaže jedan Nenadov kolega i dodaje:

- Bio je dobar i vredan čovek. Živeo je negde u centru grada sa suprugom i detetom. Mučio se da zaradi novac, a nastradao je upravo dok je radio, i to na tako neočekivan način.

Policija obavila uviđaj

Policija je posle tragedije nekoliko sati obavljala uviđaj na mestu nesreće.

- Proverava se i da li je radnik bio prijavljen u ovoj firmi. Utvrđeno je da je on stradao dok je obrađivao drvo za izradu mrtvačkog sanduka - ispričao je naš sagovornik.

Nenad poginuo pred kolegama
Nenad poginuo pred kolegamafoto: Vladimir Šporčić

Zaposleni u radnjama pored one u kojoj je stradao Spasojević ispričali su da su videli Hitnu pomoć, ali da su pomislili da je nekome pozlilo.

- Ni na kraj pameti nam nije bilo da je neko od radnika stradao. Strašno je to što se desilo - ispričali su uznemireni sagovornici.

Na isti dan Isti slučaj u Sremčici Sličan slučaj dogodio se pre tačno godinu dana, kada je radnika ubila mašina u Sremčici, u Beogradskoj ulici. Tada je mašina za preradu drveta uvukla starijeg muškarca i usmrtila ga. Iskidala mu je ruke i noge, pa su lekari koji su stigli mogli samo da konstatuju smrt.

(Kurir.rs/ Jelena Ivić/ Foto: Vladimir Šporčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track