BIO NA ČELU SPRSKO-ITALIJANSKE BANDE: Jakov Kontić priznao šverc kokaina i dobio pet i po godina zatvora
Foto: MUP

uhapšen prošlog leta

BIO NA ČELU SPRSKO-ITALIJANSKE BANDE: Jakov Kontić priznao šverc kokaina i dobio pet i po godina zatvora

Crna Hronika -

BEOGRAD - Jakov Kontić, koji je prošlog leta uhapšen u Beogradu u zajedničkoj akciji italijanske i sprske policije, zaključio je sporazum o priznanju krivice sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, prema kojem je priznao da je organizovao kriminalnu grupu za krijumčarenje više od 20 kilograma kokaina.

On je prema sporazumu, koji je potvrdio i Specijalni sud u Beogradu, osuđen na pet i po godina zatvora i novčanu globu od milion dinara, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Takođe mu je oduzeta imovina vredna oko 42.000 evra.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Dado Đilas

U zajedničkoj akciji Srbije i Italije, uhapšeno je prošlog juna ukupno 20 članova organizovane kriminalne grupe zbog sumnje da su krijumcarili kokain u zemlje Evropske unije.

U Beogradu su, pored Kontića, uhapšeni Sonja Lazić, Zoran Končulić i Milovan Nikolić koji su takođe priznali krivicu i zaljučili sporazume sa Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Nikolić je osuđen na pet godina i tri meseca zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara, Končulić na tri godine zatvora i 100.000 dinara, a Lazićeva na godinu dana zatvora i 100.000 dinara.

Prema pisanju medija, Kontić je oženjen sestrom jednog od vodećih članova kriminalne grupacije Ndrageta u Italiji.

Bio je 2012. godine hapšen u Italiji, a bio je označen kao jedan od saradnika Darka Šarića, pisali su mediji nakon njegovog hapšenja u Beogradu.

Ova organizovana kriminalna grupa se sumnjiči da je u dužem vremenskom periodu krijumčarila i distribuirala kokain u zemljama EU.

foto: MUP

Akcija hapšenja je sprovedena u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i državnim Tužilaštvom Italije pri redovnom sudu u Milanu.

U okviru akcije na teritoriji Srbije, prilikom pretresa stanova i drugih prostorija, kao i jednog sefa, pronađeno je i zaplenjeno 58.250 evra, zatim četiri automobila, četiri skupocena ručna sata, oko pet grama kokaina, dva motocikla i šest komada pištoljske municije.

U okviru ove akcije, u prethodnom periodu na teritoriji Italije zaplenjeno je 24 kilograma kokaina, 12,7 kilograma marihuane i dva pištolja.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track