TRAGIČNA ISPOVEST ŽENE UBIJENOG RIFATA: Kolege su maltretirale mog muža
Foto: Privatna arhiva

TUGA

TRAGIČNA ISPOVEST ŽENE UBIJENOG RIFATA: Kolege su maltretirale mog muža

Crna Hronika -

Nijednom za ovih deset godina nisam poverovala, čak ni posumnjala da je moj suprug Rifat mogao da se ubije. Nikakav razlog nije postojao. Fino smo živeli, troje male dece smo imali. Nismo imali dugove, ni sa kim nikakav problem.

Ovo u ispovesti za Kurir kaže Mirsada Tiganj iz Tutina, supruga pokojnog Rifata Tiganja (28), koji je pod još nerazjašnjenim okolnostima izgubio život 2009. i zbog čije smrti je Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru ponovo pokrenulo istragu.

Iznenadni preokret

Obrt se desio kada je Mirsada u sobi svog svekra našla obdukcioni nalaz u kome nedvosmisleno piše da je Rifat ubijen. Porodica je sve do tada živela u ubeđenju da se Rifat obesio u mesarskoj radnji.

Mirsada kaže da ne zna ko je i kada predao obdukcioni nalaz njenom svekru.

- Kad se to desilo, rekli su nam da se Rifat ubio, ali da će biti obdukcije. Čekali smo taj nalaz, ali nije stigao. Tužilaštvo tada ništa nije preduzelo da se sazna istina - priča šokirana Mirsada i dodaje da je njen svekar bolestan i da nije ni znao, niti sada zna, ko mu je taj papir dao.

Kako kaže, i dan-danas se seća jutra kada je Rifat otišao na posao i nikada se više nije vratio.

- Pre nego što je otišao, tražio je da mu napravim spisak šta treba da kupi za decu, za kuću. Bio je veliki sneg. Jedno dete je tada imalo tri godine, drugo dve i treće osam meseci. Sve je bilo najnormalnije, kao i svaki dan, nikakva nervoza, ništa nije moglo da se primeti. Moj muž je bio miran, pošten čovek, nikad nikom nije naudio - priča Mirsada i dodaje da je znala da su "radnici na poslu ranije dirali Rifata, da su mu stavljali krv u kafu i da su ga maltretirali".

Vlasnici nešto znaju

- Bilo je priča da je morao da radi sve poslove koje drugi nisu hteli, jer je bio miran i povučen - kaže ona i dodaje da je tužilaštvo nakon pokretanja nove istrage saslušalo 20 svedoka.

- Čula sam da su izdali nalog da se uzme DNK od 13 osoba. Čula sam i da jedna od njih planira beg, pa pitam da li država može tu išta da učini?! Sumnjam i da vlasnici firme u kojoj je radio znaju šta se desilo - kaže Mirsada.

Nadležni ćute Rifat zadavljen

Iz pravosudnih organa u Novom Pazaru ni juče nije bilo nikakvih informacija o ovom slučaju. - DNK analiza tada nije rađena u Srbiji, a slanje u inostranstvo bilo je skupo. Ove informacije govore da je gotovo nemoguće da se čovek sam obesi u prostoriji u kojoj je nađeno Rifatovo telo. Obdukcijom je utvrđeno da je on zadavljen i okačen da izgleda kao da se obesio - kaže naš izvor.

(Kurir.rs/Zoran Šaponjić/Foto: Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track