40 PRSTENOVA, 40 OGRLICA, NARUKVICA, DUKATI, MINĐUŠE... Dvojac iz Turske s kilogramom zlata zapucao na Gradinu! (FOTO)
Foto: Uprava carina Srbije

tovar kamufliran nakitom od bižuterije

40 PRSTENOVA, 40 OGRLICA, NARUKVICA, DUKATI, MINĐUŠE... Dvojac iz Turske s kilogramom zlata zapucao na Gradinu! (FOTO)

Crna Hronika -

GRADINA - Carinici su u saradnji sa policijom 27. i 28. februara 2019. godine, na graničnom prelazu Gradina, sprečili krijumčarenje gotovo kilogram zlatnog i srebrnog nakita.

Neprijavljeni nakit je otkriven u „BMW“ francuskih registarskih oznaka kojim je iz Francuske ka Turskoj putovao 48-godišnji francuski državljanini turskog porekla sa saputnicom. Na pitanje carinika oboje su prethodno rekli da sa sobom ne nose ništa osim ličnog prtljaga.

1 / 7 Foto: Uprava carina Srbije

Pregledom automobila carinici su u kesi sakrivenoj ispod torbi koje su se nalazile između suvozačevog i zadnjeg sedišta otkrili skriveni tovar kamufliran nakitom od bižuterije.

Reč je o više od 600 grama zlatnog i srebrnog nakita: skoro 40 prstenova, više od 20 ogrlica, gotovo 20 narukvica i 8 pari minđuša. Pored nakita, otkriveno je i 16 dukata i 5 zlatnih i srebrnih privezaka, a ukupna vrednost neprijavljenog nakita veća je od 850.000 dinara.

foto: Uprava carina Srbije

Kako vrednost zaplenjene robe premašuje trećinu vrednosti automobila, i vozilo je privremeno oduzeto do okončanja prekršajnog postupka protiv vozača.

Dan ranije otkriven je krijumčareni srebrni nakit u autobusu turskih registarskih oznaka koji se iz Istanbula uputio ka Baru.

Iako su carinicima rekli da nemaju ništa da prijave, putnici su upućeni u hol službene zgrade radi kontrole. Tom prilikom je u torbici 54-godišnje srpske državljanke nastanjene u Kotoru pronađen skriveni srebrni nakit.

foto: Uprava carina Srbije

Misleći da se carinici neće dosetiti, putnica je rašila postavu svoje torbice, gde je sakrila više od 320 grama srebrnih minđuša, ogrlica, prstenja, narukvica i privezaka, pa je potom nanovo ušila, a nešto nakita pronađeno je i u pregradi novčanika.

(Kurir.rs/Carina Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track