BARBARA VITEZ JE OTIŠLA NA ŽURKU I NIKADA SE NIJE VRATILA: Njene roditelje sada je zadesila nova tragedija! OSTALI SU I BEZ SINA
Foto: Saša Urošev, Printscreen Facebook

TUGA

BARBARA VITEZ JE OTIŠLA NA ŽURKU I NIKADA SE NIJE VRATILA: Njene roditelje sada je zadesila nova tragedija! OSTALI SU I BEZ SINA

Crna Hronika -

Roditelji Barbare Vitez (16) iz Sente, koja je pre tri godine navodno pala s mosta u reku Tisu i čija sudbina ni dan danas nije poznata jer njeno telo nije pronađeno, suočavaju se s novom tragedijom. Njima je u utorak, na odeljenju intenzivne nege kikindske bolnice, preminuo sin Atila (24).

Melinda Vitez, majka nestale Barbare i preminulog Atile, smogla je snage i za Kurir ispričala da ne zna zbog čega se na njenu porodicu obrušila još jedna nesreća.

foto: Saša Urošev

Umro u bolnici

- Zašto sam nakon Barbare ostala i bez Atile? Kao da su se sve nesreće ovog sveta, bez ikakvog razloga, obrušile na mene. Iako teško bolestan, Atila je bio svestan Barbarinog nestanka. I on je patio za mlađom sestrom. Čeznuo je za njom, za njenim glasom. Voleo je da mu Barbara peva. Atila nas je napustio, a još uvek ne znamo šta se tačno desilo Barbari - bolno jecajući priča Melinda.

Očajna žena ne miri se s gubitkom sina, koji je bolovao od autizma i epilepsije.

- Atila je preminuo u bolnici od virusa gripa. Razboleo se prošlog meseca. Kad sam 19. februara pozvala Hitnu pomoć i rekla da sinu nije dobro, odgovorili su mi da mu merim temperaturu i pritisak. Sutradan sam ih ponovo pozvala i zagalamila, pa su onda došli. Prvo je bio u Senti, a potom je prebačen u kikindsku bolnicu. Tamo je posle i umro - kaže majka i nastavlja:

- Moj sin je rođen kao zdrav dečak. Međutim, razboleo se nakon što je, kao jednogodišnjak, dobio pokvarenu injekciju. Borila sam se za njega svih ovih godina.

Teško nam je

Neutešna žena ističe da je i Atili veoma teško pao Barbarin nestanak, isto koliko i njoj i njenom suprugu Endreu.

- Uvek ju je tražio. Srce mi se kidalo dok sam slušala kako iz sobe doziva sestru - kaže majka.

Podsetimo, sestri preminulog mladića Barbari svaki trag se izgubio 25. novembra 2016, kada je otišla na rođendansku žurku. Devojčica se sa te žurke nikada nije vratila kući, a prema zvaničnoj verziji nadležnih, ona je na povratku kući pala s mosta u Tisu i utopila se. Pošto njeno telo nikada nije nađeno, njeni roditelji sumnjaju u takvu verziju događaja, naročito zbog toga što su dečaci, koji su kobne večeri bili s Barbarom, menjali iskaze.

- Od tog trenutka nesreća me ne napušta. I otac mi je umro. Veoma nam je teško - završila je tužnu ispovest Melinda.

Otac neutešan Otišao je moj junak - Otišao je moj sin, moj junak - napisao je neutešni tata Endre na svom Fejsbuk profilu. Osim ovog posta, njegovim Fejsbuk profilom dominiraju objave vezane za njegovu nestalu ćerku i molbe za pomoć da se ona pronađe. Inače, Barbara Vitez nalazi se na Interpolovoj žutoj poternici od februara 2017. godine.

(Kirir.rs/Saša Urošev/foto:Saša Urošev)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track