EKSKLUZIVNO! REZULTATI NOVIH VEŠTAČENJA: Evo kako je Zoran ZAVARAO TRAG u vreme Jeleninog ubistva!
Foto: Dragan Kadić, Privatna Arhiva

saznajemo

EKSKLUZIVNO! REZULTATI NOVIH VEŠTAČENJA: Evo kako je Zoran ZAVARAO TRAG u vreme Jeleninog ubistva!

Crna Hronika -

Zoran Marjanović, koji se sumnjiči da je 2. aprila 2016. u kanalu u naselju Crvenka kod Borče ubio suprugu, pevačicu "Granda" Jelenu Marjanović, u vreme zločina - koji se, prema mišljenju tužilaštva, dogodio između 16.56 i 17.04 sati - namerno i svesno je isključio svoj mobilni telefon!

Kako Kurir saznaje, u dodatnom vremensko-prostornom veštačenju koje je naložio Apelacioni sud, pre odluke o tome da li će protiv Zorana ponovo biti podignuta optužnica ili će se odustati od njegovog gonjenja, sudski veštak naveo je da je njegovo mišljenje da je Zoran namerno isključio telefon kako ne bi bilo zabeleženo njegovo kretanje.

- Zaključak je da je Zoran, odnosno njegov telefon, poslednji put registrovan u 16.38 sati, a da je potom Zoran isključio svoj telefon. Nije moguće da je telefon isključio slučajno, a od tog trenutka je nemoguće pratiti njegovo kretanje. Reč je o svesnoj radnji, koju je Zoran preduzeo kako bi bio nedostupan daljem registrovanju baznih stanica - navodi se, kako Kurir ekskluzivno saznaje, u najnovijem veštačenju.

Žrtva... Jelena Marjanović
Žrtva... Jelena Marjanovićfoto: Printscreen

Stručnjak koji je potpisao nalaz naveo je da je broj ponovo postao dostupan nakon 25 minuta.

- Vreme uključivanja Zoranovog telefona odgovara vremenu kad se kasnije na kameri porodične kuće Jahović vidi prolazak dve osobe koje bi mogle da odgovaraju Zoranu i Jani - piše u nalazu.

Tužilaštvo je u svom nalogu za dopunu veštačenja zatražilo da se detaljno pregleda snimak koji su sačinile sigurnosne kamere na kući porodice Jahović u Crvenki i da se uporedi s rezultatima baznih stanica, kako bi se utvrdilo ko se gde nalazio u vreme ubistva pevačice. Podsetimo, Zoran i Jana su ispričali da su posle nestanka Jelene hodali po nasipu i dozivali je.

- Kamera broj sedam zabeležila je da se vrhom nasipa kreću dve osobe, na rastojanju. Jedna je veća, a druga manja, što bi moglo da odgovara Zoranu i njegovoj ćerki. Veća osoba se kreće brže, dok manja osoba zaostaje nekoliko metara iza veće osobe. Tačnije, manja osoba za većom zaostaje oko deset sekundi - piše u dokumentu u koji je Kurir imao uvid.

Biciklista važan svedok Poslednji video Jelenu živu

Veštačenje koje je dostavljeno tužilaštvu potvrdilo je i da je Jelenu poslednju živu na nasipu mogao da vidi biciklista Milan Radić, koji je prolazio u to vreme putem za Crvenku, a on je paralelan s nasipom. U njemu se navodi da je analizom kretanja bicikliste, a na osnovu kretanja njegovog mobilnog telefona, utvrđeno da je on mogao da vidi Zorana i Jelenu kako silaze s nasipa i idu ka kanalu. - Uključujući analizu kretanja svedoka Milana Radića, zaključak je da je oko 17 sati svedok mogao da vidi pokojnu Jelenu Marjanović i Zorana, bilo odvojeno bilo zajedno - zaključio je veštak. Podsetimo, Radić je u tužilaštvu ispričao da ih je video kako silaze s nasipa, neposredno pre ubistva.

Jelena i Zoran Neizbežan susret

Ubijena Jelena od 16.56 sati kretala se dijagonalno niz nasip, prema mestu spomen-ploče, a Zoranov telefon je bio van funkcije sve do 17.04, kad je uključen upravo na tom mestu. Njihov susret je bio neizbežan, smatra veštak. - Njihov susret dogodio se između 15.56 i 17.04, on je u tom periodu bio neizbežan - zaključak je veštaka.

(Kurir.rs/Jelena Spasić/Foto: Dragan Kadić/Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track