istraga traje

UKINUT PRITVOR SIMONOVIĆU: Predsednik opštine Grocka sa osmehom izašao na slobodu (KURIR TV)

Crna Hronika -

Drugi Osnovni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor predsedniku opštine Grocka i visokom funkcioneru Srpske narpedne stranke (SNS) Dragoljubu Simonoviću, i on je pušten iz Okružnog zatvora u Beogradu da se brani sa slobode.

Pritvor mu je ukinut pošto su prestali razlozi zbog kojih mu je pritvor određen, odnosno ispitani su svi predloženi svedoci u istrazi.

U Drugom osnovnom sudu rečeno je da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim se ukida pritvor Simonoviću.

Tužilaštvo se prethodno protivilo ukidanju pritvora smatrajući da postoji bojazan da će ponoviti krivično delo, ali sud to nije uvažio.

Simonović je osumnjičen da je naložio podmetanje požara kod kuće novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića 12. decembra prošle godine.

Uhapšen je 25. januara, a mesec rana ranije bili su uhapšeni i izvršilac Aleksandar Marinković, organizator paljenja požara Igor Novaković i pomagačica Bojana Cvetković Šijački.

1 / 9 Foto: Vladimir Šporčić

Na saslušanju u Tužilaštvu, Simonović je negirao izvršenje krivičnog dela za koje se sumnjiči, a to je "izazivanje opšte opasnosti u podstrekavanju".

Bojana Cvetković Šijacki zaključila je sporazum sa tužilaštvom na osnovu kojeg je osuđena na šest meseci kućnog zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Jovanović je od početka tvrdio da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o aferama predsednika Opštine, koji je inače i član Glavnog odbora SNS-a.

U noći između 11. i 12. decembra zapaljen je automobil Jovanovićeve supruge, a požar se tada proširio na garažu i deo kuće. U požaru je bila pričinjena materijalna šteta, ali niko nije povređen.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track