NOVI DETALJI SLUČAJA KOJI JE ŠOKIRAO SUBOTICU: Majka monstrum priznala da je podvodila ćerku za pare, dete ranije bilo u hraniteljskoj porodici
Foto: Privatna Arhiva

zlostavljanje dece

NOVI DETALJI SLUČAJA KOJI JE ŠOKIRAO SUBOTICU: Majka monstrum priznala da je podvodila ćerku za pare, dete ranije bilo u hraniteljskoj porodici

Crna Hronika -

Tragična priča iz Subotice šokirala je Subotičane, kada se saznalo da je devojčicu koja ima 14 godina, u septembru će napuniti 15 godina, u istoj kući gde je živela sa majkom podvođena tokom dva meseca ove godine, od strane svoje majke E.R. (42). Devojčica je kod majke došla svojom željom, a pre toga je bila u hraniteljskoj porodici, kako saznaje Kurir.

Majka je boravila u sobi pored prostorije u kojoj je mušterijama podvodila svoju maloletnu kćerku, a zatim bi im naplatila 50 evra ili 6000 dinara. E.R. je uhapšena 25. februara, a produžen joj je i dalje pritvor do 30 dana. Saslušani su u Višem tužilaštvu i neki od navodnih klijenata, koji su samo svedoci u postupku.

Kuća u kojoj se dašavalo podvođenje
Kuća u kojoj se dašavalo podvođenjefoto: N.H.

„Nije konstatovano nasilje nad devojčicom koja će u septembru napuniti 15 godina. Klijenti nisu imali informacije da je majka podvodi, odnosno da se radi o njenoj ćerci. Devojčica je ranije živela u hraniteljskoj porodici, ali je sama izrazila želju da dođe kod majke da živi sa njom, pa je sa njom boravila u kući u poslednje vreme”, saznajemo iz izvora bliskog istrazi.

Podvođenje deteta je prijavio otac, kako nam je potvrđeno iz izvora istrage, a majka je priznala na salušanju u Višem tužilaštvu da se bavi prostitucijom, te da je svesno radila krivično delo podvođenja svog deteta koje je maloletno. Za ćerku nije govorila klijentima da su u

srodstvu.

Komšije viđale skupocene automobile na parkingu ispred kuće
Komšije viđale skupocene automobile na parkingu ispred kućefoto: N.H.

Sada sledi i psihijatrijsko veštačenje oštećene devojčice, a potvrđeno je i iz Centra za socijalni rad da je dete živelo ranije u hraniteljskoj porodici i da je svojom inicijativom došla kod majke.

Komšije iz Gajeve ulice kažu da ne poznaju majku, ali da su čuli da se u kući u njihovoj ulici događalo to strašno maltretiranje deteta.

“Viđali smo da se na tom belom šljunku ispred kuće često parkiraju luksuzna vozila, ali nismo zagledali ni ko ulazi ni izlazi. Šokirani smo da je majka mogla to da uradi detetu, ali posebno što se to dešava blizu naših kuća i kapija, a da ništa nismo ni slutili o tome”, kaže sredovečna žena iz ulice.

Još jedna komšinica je htela da kaže toliko da ne može da veruje da se takve stvari događaju maltene iza susedne kapije i da je strašno revoltirana zbog devojčice koja je na žalost majčina žrtva, jer nije ostala kod hranitelja.

Istraga će utvrditi koliko robije će dobiti Elonora za krivično delo podvođenja deteta starijim muškarcima, a zakonom je predviđeno od najmanje 5 do 20 godine iza rešetaka.

Nakon psihijatrijskog veštačenja znaće se i sudbina devojčice, čiju majku je prijavio otac devojčice, koji je kako saznajemo davno razveden sa uhapšenom bivšom suprugom E.R., osumnjičenom za prostituciju i podvođenje.

(Kurir.rs/N.H./Foto: Printscreen Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track