Najnovije vesti

EKSKLUZIVNO! MISTERIJA CRNOG AUTOMOBILA: Nepoznato vozilo snimljeno na nasipu u vreme ubistva Jelene Marjanović!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Marina Lopičić, Privatna arhiva

Da li ovaj detalj rešava ubistvo pevačice u Borči

EKSKLUZIVNO! MISTERIJA CRNOG AUTOMOBILA: Nepoznato vozilo snimljeno na nasipu u vreme ubistva Jelene Marjanović!

Crna Hronika

“Uočava se crni automobil koji ide sleva nadesno. Vidi se čovek koji se kreće za njim, na rastojanju od oko pola metra. Čovek sustiže automobil, prolazi ga, zatim automobil ponovo kreće, sustiže čoveka i tada zastaje...”

Sigurnosne kamera na kući porodice Jahović u Crvenki kod Borče snimile su misteriozni crni automobil koji se kreće po nasipu tačno u vreme ubistva pevačice Jelene Marjanović 2. aprila 2016.

Podsetimo, istraga zbog ubistva pokrenuta je protiv Zorana Marjanovića, a u tužilaštvo je nedavno stiglo dopunjeno vremensko-prostorno veštačenje, koje bi trebalo da pomogne istražiteljima da utvrde da li postoji dovoljno dokaza protiv supruga pokojne pevačice „Granda“.

Osumnjičen za ubistvo... Zoran Marjanović sve vreme negira krivicu
Osumnjičen za ubistvo... Zoran Marjanović sve vreme negira krivicufoto: Marina Lopičić

Isključio telefon

U nalazu i mišljenju veštaka, kako je Kurir pisao, navodi se da je Zoran isključio mobilni telefon i da se zločin dogodio između 16.56 i 17.04.

Veštak je dao nalaz i mišljenje, u sklopu kog je detaljno analizirao snimke sa sigurnosnih kamera koje su postavljene na kući porodice Jahović i, uz ogradu da je snimak loš i da kasni 57 minuta u odnosu na realno vreme, uočio da se na njemu u 16.39 vidi crni automobil koji se kreće od rampe ka drugoj strani, u blizini mesta na kom je Jelena pronađena.

foto: Aleksandar Jovanović Cile, Ilustracija

- Uočava se crni automobil koji ide sleva nadesno. Vidi se čovek koji se kreće za njim, na rastojanju od oko pola metra. Čovek sustiže automobil, prolazi ga, zatim automobil ponovo kreće, sustiže čoveka i tada zastaje. Čovek sa zadnje strane obilazi prema mestu suvozača, odnosno ulazi s desne strane u automobil i nastavlja da se kreće laganom brzinom - navodi se, kako Kurir saznaje, u jednom delu nalaza.

Naš izvor navodi i da su kamere nešto kasnije, posle nestanka Jelene Marjanović, zabeležile prolazak drugih automobila, kao i kretanje ljudi, biciklista i motorista po nasipu.

foto: Privatna Arhiva

Podsetimo, pokojna pevačica je kobnog dana došla na nasip sa suprugom i ćerkicom Janom. Oni su ostali kod rampe, na početku nasipa, a ona je otišla da trči. Posle izvesnog vremena navodno su primetili da je nema i krenuli da je dozivaju i traže duž nasipa. Kako Jelenu nisu uspevali da pronađu, Zoran je, kako je naveo u svojoj odbrani u tužilaštvu, najpre pozivao Jelenu na njen telefon, a potom je pozvao prijatelja policajca kako bi se informisao kod njega šta da radi. Posle prijave nestanka pozvao je oca i brata, koji su došli na nasip da mu pomognu u potrazi.

Istraga traje skoro tri godine... Istražitelji na nasipu mesecima prikupljali dokaze
Istraga traje skoro tri godine... Istražitelji na nasipu mesecima prikupljali dokazefoto: Aleksandar Jovanović Cile

Snimak

- S obzirom na to da snimak kasni, moguće je, ali je malo verovatno da je reč o nekome iz porodice Marjanović ko je došao na Zoranov poziv i priključio se potrazi za Jelenom - kaže sagovornik Kurira. On objašnjava da je upravo zbog toga što još uvek sve okolnosti nisu razjašnjenje veoma bitno da stručnjaci, na osnovu baznih stanica i podataka mobilnih operatera, utvrde ko je sve u vreme zločina bio na nasipu.

Apelacioni sud

TUŽILAŠTVO DOPUNJAVA OPTUŽNICU

Više tužilaštvo u Beogradu, koje vodi istragu, dva puta je do sada podizalo optužnicu protiv Zorana Marjanovića, ali je Apelacioni sud prihvatao žalbe njegovih branilaca i nalagao dopunu istrage.

- Vremensko-prostorno veštačenje je urađeno po nalogu Apelacionog suda i do okončanja istražnog postupka ostalo je da stignu nalazi koji se odnose na analizu Jelenine krvi u „mercedesu“, kao i na identifikaciju brojeva telefona koji su u vreme ubistva bili u blizini mesta zločina - kaže izvor Kurira.

foto: Kurir

U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA PROČITAJTE: 

Putin preko Marije Zaharove poručio Albancima

Nema tajnih dogovora o Kosovu, Moskva čvrsto podržava Beograd

Jeremićevi ne podnose žene

Sanda i Dijana su tetke, sklonite ih iz medija 

Simonović pušten iz pritvora

Milan Jovanović: Plašim se da me ne ubije

Najstariji građani u nemilosti

Zbog izvršitelja penzije ne prima 23.000 penzionera

Adrija medija grupa u kampanji za mentalno zdravlje

Skoro pola miliona Srba pati od depresije

Uhapšena advokatica iz Subotice

Halo, policija, htela sam da ubijem klijenta

Drama u domu neutešne Jelene

Karleuša izgubila glas od tuge za majkom

Ruše se klubovi i diskoteke pored mora

Estrada u panici: Ostaju bez tezgi u Budvi

Stefan Šćepović šokirao javnost

Trpeo sam teror: Danko Lazović mi pretio batinama 

KURIR DANAS POKLANJA ČETVRTI DEO DODATKA POUKE I PROROČANSTVA OCA TADEJA ČUVENOG IGUMANA IZ VITOVNICE

Danas ćete u dnevnim novinama Kurir naći četvrti deo dodatka Pouke i proročanstva oca Tadeja, u kojem su sabrana proročanstva i misli ovog velikog mudraca.

U današnjem dodatku imaćete priliku da pročitate sledeće:

- Lekovi oca Tadeja

- Kako se zdravo hraniti

- Mučenička smrt svetog čoveka

Rođen 1914. u selu Vitovnica pod imenom Tomislav Štrbuljević, zamonašio se 1935. godine u manastiru Gornjak. Od 1939. do 1955. godine boravio je na Kosovu, a po povratku u Braničevsku eparhiju otišao je u Gornjak i tada preuzeo duhovnu brigu i o manastiru Vitovnici, čiji će iguman docnije postati. Preminuo je 2003.

Napisao je knjigu „Kakve su ti misli, takav ti je život“, u kojoj govori o duhovnim vrlinama, a za života je stekao glas pouzdanog proroka (bio je poznat kao "dalekovidac" i "jasnovidac") i iscelitelj.

Na internetu se danas mogu naći proročanstva oca Tadeja, ali je njihova autentičnost sumnjiva - izgleda da su naknadno dopisivana zarad podupiranja nekih političkih snaga. Poznat je, takođe, i „lek za rak oca Tadeja“, ali potvrde o njegovoj efikasnosti nema.

foto: Kurir

(Kurir.rs/Jelena Spasić /Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Marina Lopičić, Privatna arhiva)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...