SRBIN ĐORĐE VDOVIĆ POGINUO U AVIONSKOJ NESREĆI! Radio u UN, borio se protiv gladi! POGINUO KAD JE KRENUO NA POSLOVNI SASTANAK
Foto: Printscreen

NEMA PREŽIVELIH U STRAVIČNOJ AVIONSKOJ NESREĆI

SRBIN ĐORĐE VDOVIĆ POGINUO U AVIONSKOJ NESREĆI! Radio u UN, borio se protiv gladi! POGINUO KAD JE KRENUO NA POSLOVNI SASTANAK

Crna Hronika -

Srpski državljanin Đorđe Vdović (54) je među poginulim putnicima koji su živote izgubili kada se Boing 737 kompanije "Etiopijen erlajns" srušio neposredno po poletanju sa aerodroma u Adis Abebi.

Kako je njegova sestra Ljiljana Vdović navela za Kurir, on je pored svog pasoša imao i isprave UN.

"Prijavila sam nadležnima da je moj brat bio na letu za Najrobi, ali još nemam nikakve zvanične informacije", rekla je njegova sestra za Kurir i dodala da je Đorđe trebalo danas da otputuje na poslovni sastanak.

foto: Linkedin

Kako se navodi u njegovoj biografiji na Linkedin-u, u Svetskom programu za hranu (World Food Programme) je radio 23 godine, uglavnom u humanitarnom programu za nabavku hrane onima kojima je najneophodnija.

Od februara 1996. do juna iste godine pomagao je izbeglicama iz ratom zahvaćenog područja na teritoriji Republike Srpske.

Takođe, navodi na svom profilu, tokom bombardovanja 1999. godine u saradnji sa GSS pomagao je u spasavanju žrtava.

foto: AP/YT/FACEBOOK

Uglavnom je učestvovao u rešavanju kriznih situacija, a poslednji projekat na kom je radio je bilo obezebeđivanje hrane jednoj avganistanskoj fabrici.

Imao je i PMP sertifikat, što je međunarodno priznata i najcenjenija profesionalna kvalifikacija u oblasti upravljanja projektima.

foto: AP / Yidnek Kirubel

Vdović je iza sebe ostavio ženu i dvoje dece.

Mnistarstvo spoljnih poslova Srbije potvrdilo je Tanjugu da je u avionskoj nesreći u Etiopiji danas stradao jedan državljanin Srbije.

Srušio se 6 minuta po poletanju

Pilot Boinga 737 kompanije Etiopijan erlajns (Ethiopian Airlines) koji se danas srušio, prijavio je da je imao teškoće i zatražio je da se vrati u Adis Abebu, saopštila je aviokompanija.

U nesreći su poginuli svi putnici i članovi posade, njih 157. Avion je poleteo u 8.38 po lokalnom vremenu sa medjunarodnog aerodroma u Adis Abebi ka Najrobiju ali je šest minuta kasnije izgubio kontakt sa kontrolom leta.

foto: Printscreen Flightradar 24

"Pilot je pomenuo teškoće i hteo je da vrati avion. Zatražio je dozvolu koju je dobio", izjavio je predstavnik aviokompanije na konferenciji za novinare.

U avionu su bili putnici 32 nacionalnosti, medju kojima najviše bilo iz Kenije (32 putnika), potom iz Etiopije (devet), Italije (osam), Kine (osam) i Amerike (osam). Bilo je i sedam Francuza, sedam Britanaca, šest Egipćana, pet Holandjana ii četiri Indijaca. Četiri putnika su imala pasoše UN.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track