Najnovije vesti

PRONAĐENA LOBANJA I KOSTI NESTALOG PROFESORA! Ugledao sam novčanicu i jaknu, kad sam je pomerio video sam ljudske kosti! ŠOK U NAPUŠTENOM VINOGRADU
Foto: Privatna Arhiva

horor scena

PRONAĐENA LOBANJA I KOSTI NESTALOG PROFESORA! Ugledao sam novčanicu i jaknu, kad sam je pomerio video sam ljudske kosti! ŠOK U NAPUŠTENOM VINOGRADU

Crna Hronika

Ljudska lobanja, kosti, delovi garderobe i lična dokumentacija na ime Tomislava Golubovića (88) iz Niša čiji je nestanak prijavljen krajem decembra prošle godine pronađeni su 8. marta u napuštenom vinogradu kod spomenika Čegar.

Nezvanično se pretpostavlja da je u pitanju nestali čovek, kome se izgubio svaki trag 28. decembra prošle godine nakon što je izašao iz svog stana u Ulici 7. jula, ali će zvanično identitet nastradalog biti potvrđen tek nakon završene procedure u Zavodu za sudsku medicinu.

Takođe, obdukcijom će biti utvrđen i uzrok smrti, mada za sada ništa ne ukazuje da je smrt nasilna, pogotovo što je pronađen i sav novac koji je nestali čovek odneo sa sobom po izlasku iz kuće.

Ljudske ostatke pronašao je Sava Jocić (82) kada je u petak krenuo da reže vinograd.

foto: Zorana Jevtić

- Na pola posla, rešio sam da napravim pauzu i pojedem jabuku. Samo što sam seo, video sam jednu novčanicu od 1.000 dinara i jaknu pored nje. Kada sam pomerio jaknu ugledao sam – lobanju! Nije mi ni na kraj pameti bilo da je ljudska lobanja ali onda sam pored nje ugledao veštačku vilicu pa sam shvatio da se radi o ljudskim ostacima. Pozvao sam unuka koji je obavestio policiju. Nisam se uplašio, ja sam lovac ali mi je bilo neprijatno. Šokirao sam se, jeo sam jabuku na dva metra od mrtvog čoveka - kaže Jocić.

Podsetiom, Tomislav je nestao bez traga 28. decembra, pred doček Nove godine. On je izašao iz zgrade u centru Niša i od tada ga porodica nije videla.

Njegov sin Veselin kaže da je na glavi imao plavkastu kapu, teget vetrovku, braon pantalone i crne cipele.

"Mi stanujemo u Ulici 7. juli i on je sa kesom u rukama krenuo tog zimskog dana negde i više se nije vratio. On je prosvetni radnik, predavao je srpski jezik. Bez obzira na godine, on je izlazio do pijace, da prošeta. Mogao je da krene tada putem prema Bulevar Nemanjića ili prema Gradskoj kući. Zaista je neverovatno da mu od tada nema ni traga ni glasa. On se iz sela Trupale doselio 1941. godine tako da ga mnogi znaju ovde u kraju", izjavio je tada njegov sin Veselin za Kurir.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...