SUĐENJE STAKLORESCU ZBOG BRUTALNOG UBISTVA PEKARA: Utvrđuje se da li je Ostojić kod sebe imao novac za kupovinu lokala, službenica iz banke napustila Srbiju!
Foto: Privatna arhiva

ZLOČIN U RESAVSKOJ

SUĐENJE STAKLORESCU ZBOG BRUTALNOG UBISTVA PEKARA: Utvrđuje se da li je Ostojić kod sebe imao novac za kupovinu lokala, službenica iz banke napustila Srbiju!

Crna Hronika -

U Višem sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje vlasniku staklorezačke radnje u resavskoj ulici Filipu Gavranoviću, koji je optužen da je u novmebru 2017. iz koristoljublja brutalno ubio svog prijatelja i vlasnika pekare u istoj ulici Nikolu Ostojića.

Na današnjem pretresu saslušan je svedok Dejan Petrikić, inače advokat ubijenog Ostojića koji mu je uoči ubistva vodio poslove u vezi sa kupovinom lokala u Resavskoj ulici gde mu se nalazila pekara.

Odbrana optuženog stakloresca pokušala je da sazna od svedoka da li je ubijeni Ostojić kobnog dana imao kod sebe određenu svotu novca koju je spremio za kupovinu lokala, a što je u optužnici navedeno i kao motiv krvavog zločina.

foto: Marina Lopičić, Printscreen Facebook

Svedok je precizirao da je Ostojić imao deo potrebnog novca, kao i da je za ostatak planirao da podigne kredit. On međutim, nije mogao da se izjasni da li je svota koju je posedovao već bila na nekom računu u banci ili ju je ubijeni čuvao kod sebe.

Zbog tih oklonosti odbrana je tražila i saslušanje bankarske službenice koja je Ostojiću vodila postupak za dobijanje kredita, ali je ona navodno u međuvremenu napustila Srbiju.

Gavranovićeva odbrana zatražila je od suda da mu se pritvor u kome se nalazi od hapšenja zameni nekom blažom mereom - kućnim pritvorom ili zabranom napuštanja stana.

Sud je međutim, to odbio navodeći da su zakonski osnovi i razlozi za određivanje pritvora i dalje na snazi.

Današnje suđenje su iz publike pratile supruga i sestra ubijneog Ostojića.

Na narednom pretresu koji je zakazan za 8. maj, trebalo bi da budu saslušani svedoci, kao i veštaci sudske medicine.

(Kurir/I.Milićević/Foto: privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track