Najnovije vesti

UHAPŠENO PET PREVARANATA: Voće iz Grčke hteli da izvezu u Rusiju kao srpsko
Ilustracija, Foto: Reuters/Ilustracija

organizovana grupa

UHAPŠENO PET PREVARANATA: Voće iz Grčke hteli da izvezu u Rusiju kao srpsko

Crna Hronika

BEOGRAD - Policija je privela pet lica, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela pranje novca i zloupotreba položaja odgovornog lica i pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 104,86 miliona dinara, saopštila je danas Poreska uprava.

 

Dva osumnjičena, zaposlena u privrednom društvu iz Aleksinca u saizvršilaštvu sa odgovornim licem ovog privrednog društva, odnosno licem koje zastupa ovo privredno društvo, zatim jednim zaposlenim u ovom privrednom društvu i sa još dva odgovorna lica iz Beograda i iz Draževca, organizovali su uvoz voća iz Grčke preko privrednog društva iz Beograda.

 

Ilustracija
Ilustracijafoto: Dragana Udovičić

Uvezeno voće su, uz sačinjavanje lažne dokumentacije, prikazivali kao proizvode srpskog porekla, kako bi mogli da izvrše izvoz voća za Rusku federaciju po povlašćenim uslovima.

 

Za dva lica određena je mera zadržavanja do 48 sati.

 

Ovo je bio nastavak zajedničke akcije inspektora Poreske policije i Policijskih službenika MUP-a, UKP - Posebnog odeljenja za korupciju, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva - Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...