Najnovije vesti

BUGARIN PORED LAP TOPA DRŽAO KESICU ALEVE PAPRIKE: Kad su ga carinici na Gradini pretražili, otkrili su i zašto
Ilustracija, Foto: Uprava carina Srbije

otkriven šverc narkotika

BUGARIN PORED LAP TOPA DRŽAO KESICU ALEVE PAPRIKE: Kad su ga carinici na Gradini pretražili, otkrili su i zašto

Crna Hronika

BEOGRAD - Carinici su danas, u saradnji sa policijom, na ulaznoj strani graničnog prelaza Gradina, sprečili pokušaj jednog putnika da u kesici sa alevom paprikom i donjem vešu prokrijumčari marihuanu.

 

Prekršaj je otkriven kada je oko 9 časova na red za kontrolu stigao autobus bugarskih registarskih oznaka koji je iz Sofije išao ka Parizu, saopštila je Uprava carina.

 

Iako su i vozači i putnici u razgovoru sa carinskim službenicima rekli da nemaju ništa prijave, pregled torbe za laptop jednog od njih pokazao je zanimljiv sadržaj.

 

Ilustracija
Ilustracijafoto: MUP Srbije

Naime, u pomenutoj torbi koja se nalazila na sedištu jednog 27-godišnjeg bugarskog državljanina carinici su zatekli neočekivanu stvar - kesicu sa alevom paprikom.

 

U njoj se, pored ovog začina, našla i plastična kesica puna marihuane, pa se pretpostavlja da je putnik nameravao da jakim mirisom paprike zakamuflira takođe intenzivan miris - marihuane.

 

Međutim, tu nije bio kraj, jer je ličnim pretresom ustanovljeno da se u donjem vešu ovog putnika nalaze i dva ''džointa'' - ručno zamotane cigarete od marihuane.

 

Za carinike nije nepoznata tehnika kamuflaže mirisa koju primenjuju krijumčari, a u opisu posla im je da kontrolišu svaku nelogičnost koju zapaze - kao što je aleva paprika u torbi za laptop, piše u saopštenju.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...