AKCIJA NA GRANIČNOM PRELAZU VRŠAC: Carinici zaustavili voz, a onda je usledio šok! Migranti pronađeni među džakovima đubriva (FOTO)
Foto: Uprava carina Srbije

slučaj preuzela policija

AKCIJA NA GRANIČNOM PRELAZU VRŠAC: Carinici zaustavili voz, a onda je usledio šok! Migranti pronađeni među džakovima đubriva (FOTO)

Crna Hronika -

Na železničkom graničnom prelazu Vršac, carinici su, u saradnji sa službenicima železnice i graničnom policijom, u jednom od vagona teretnog voza pronašli 17 migranata, od čega 13 odraslih osoba i četvoro dece mlađeg uzrasta.

Teretni voz kojim je iz Rumunije transportovano veštačko đubrivo ka Novom Sadu zaustavio se radi graničnih formalnosti na železničkom graničnom prelazu Vršac, gde je fitosanitarna inspekcija uzela uzorke robe radi kontrole.

Dok je voz stajao na koloseku čekajući da se kompozicija voza prekombinuje, službenici železnice su čuli da iz jednog vagona dopiru ljudski glasovi i o tome odmah obavestili graničnu policiju i carinu, saopštila je Uprava carine.

Prilikom detaljne kontrole utvrđeno je da je oštećena jedna od tri carinske plombe, zbog čega su carinici vagon otvorili i u njemu, među ogromnim vrećama veštačkog đubriva, pronašli 13 odraslih osoba i četvoro dece mlađeg uzrasta.

Prema nezvaničnim informacijama, migranti su u vagon ušli 19. marta tokom noći.

U tome im je, prema njihovim izjavama, pomogao neko ko ih je slagao da voz ide ka Nemačkoj.

Prevoz migrantima je naplaćen tom prilikom 2.000 evra po osobi. Migrante je u dalju nadležnost preuzela policija.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track