Najnovije vesti

SUMNJA SE KO STOJI IZA KOKAINA VREDNOG 300 MILIONA EVRA?! Evo ko su Srbi uhapšeni u Rumuniji i kakve veze imaju sa Filipom Koraćem!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

otkrivamo

SUMNJA SE KO STOJI IZA KOKAINA VREDNOG 300 MILIONA EVRA?! Evo ko su Srbi uhapšeni u Rumuniji i kakve veze imaju sa Filipom Koraćem!

Crna Hronika

Droga vredna 300 miliona evra otkrivena kad je jedan meštanin sela Sveti Đorđe na Crnom moru prijavio da je u moru prevrnut brod i da plutaju tela. Policajci su se šokirali kad su shvatili da je u pojasevima za spasavanje droga

Vranjanci Nenad C. (43) i Tode K. (50) uhapšeni su u akciji rumunske i srpske policije tokom koje je zaplenjeno više od tone kokaina, vrednog preko 300 miliona evra!

 

Rekordna zaplena droge na obali Crnog mora, ali i stavljanje lisica dvojici srpskih državljana, rezultat su saradnje dve policije, a sumnja se da su uhapšeni Srbi samo jedna od karika u dobro organizovanom lancu šverca narkotika iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu.

 

Droga stigla iz Kolumbije

 

- Postoji sumnja da su šverc kokaina organizovali pripadnici kriminalne grupe koja navodno tesno sarađuje sa odbeglim Filipom Koraćem i barskom kriminalnom grupom sa Alenom Kožarom na čelu, a za kojim traga crnogorska policija. Za Koraćem je raspisana poternica zbog sumnje da je naručio ubistvo Blaža Đurovića. Sumnja se da su Korać i Kožar bliski Luki Bojoviću - otkrio je izvor Kurira upućen u istragu i dodaje da zasad nema indicija da su prijatelji Luke Bojovića umešani u ovaj šverc.

 

Kako navodi, droga je najverovatnije stigla iz Kolumbije, a Rumunija je bila samo tranzitna zemlja ka zemljama EU.

 

- Istraga je započeta 20. marta, kada je u okrugu Tulča pronađen kilogram kokaina koji je ispao iz kombija bukureških tablica, najverovatnije tokom utovara droge - objašnjava naš izvor.

 

Dva dana kasnije, nedaleko od mesta Crni Đorđe, u moru je pronađen prevrnut brod registrovan u Rumuniji. Na njemu je bilo rekordnih 1.040 kilograma kokaina, čistoće čak 90 procenata. Interesantno je da je, kako prenose rumunski mediji, policija u moru zatekla dva čamca. Jedan koji se prevrnuo i drugi u kom nije bilo droge, a veruje se da je iz njega prebacivan kokain u onaj koji je potonuo.

 


Srbi prevoznici
Tode registrovao firmu za transport


Istražitelji sumnjaju da dvojica uhapšenih Vranjanaca nisu bila visokopozicionirana u kriminalnoj grupi koja je švercovala kokain.
- Oni su najverovatnije prevozili drogu delom kopnene rute. Još uvek se istražuje da li su znali šta voze. Jedan od njih, vozač kamiona, uhapšen je u blizini Bukurešta, i to u kamionu sa srpskim registarskim oznakama, dok je drugi uhapšen u automobilu na graničnom prelazu Đerdap 2 sa Srbijom - otkrivaju izvori iz istrage. Prema nezvaničnim informacijama, Tode K. ima registrovanu firmu za transport u Vranju.

 

(Kurir.rs. D. Jovanović)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...