PREPRODAVALI TUĐE STANOVE PO BEOGRADU: Prevaranti lažirali kupoprodajne ugovore, overavali ih kod notara, pa se knjižili kao vlasnici i prodavali tuđe?!
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

muftali sa kvadratima

PREPRODAVALI TUĐE STANOVE PO BEOGRADU: Prevaranti lažirali kupoprodajne ugovore, overavali ih kod notara, pa se knjižili kao vlasnici i prodavali tuđe?!

Crna Hronika -

Prodajom jednog stekli 58.000 evra, a na drugom uzeli oko 130.000 evra

BEOGRAD - Beogradska policija uhapsila je tri osobe zbog prevare, falsifikovanja isprave i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja prilikom kupoprodaje stanova.

Kako se navodi, uhapšeni su D.G. (69), Dj.K. (43) i D.B. (44) koje policija sumnjiči da su od decembra 2017. do decembra 2018. godine pribavili falsifikovane ugovore o kupoprodaji dva stana u Beogradu čije su fotokopije potom overili kod javnog beležnika.

Nakon toga su u Službama za katastar nepokretnosti podnosili zahteve za upis pravne svojine i knjižili se kao vlasnici stanova, a onda su ih, kao svoje vlasništvo, oglašavali i prodavali.

Na taj način osumnjičeni su prodajom jednog od stanova stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 58.000 evra, kao i protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 130.000 evra, na koliko se procenjuje tržišna vrednost drugog stana na koji su se knjižili kao vlasnici.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, dok će krivična prijava u redovnom postupku biti podneta i protiv jedne pedesetsedmogodišnje žene.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track