Hrvatska policija našla drogu kod Srpkinje

Hrvatska policija našla drogu kod Srpkinje

Crna Hronika -
Kod 59-godišnje žene nađeno je 210 tableta s popisa opojnih droga i psihotropnih tvari

ZAGREB - Hrvatska policija saopštila je da je prilikom prtresa na graničnom prelazu Bajkovo kod državljanke Srbije nađena opojna droga.

Na graničnom prelazu Bajakovo na ulazu iz Srbije u Hrvatsku kod državljanke Srbije nađeno je 210 pilula s popisa opojnih droga, dok su kod dvojice državljana Albanije na prelazu Bregana prema Sloveniji nađena tri paketa sa ukupno 4,5 kilograma marihuane.

Carinici i policajci su izvršili pretragu automobila marke "mercedes" italijanskih registarskih oznaka. Prilikom pretrage vozila u vlasništvu 59-godišnje srpske državljanke nađeno je 210 tableta s popisa opojnih droga i psihotropnih tvari.

Žena nije imala lekarski recept za pilule koje su nađene među njenim stvarima. Protiv 59-godišnjakinje je prekršajnom sudu u Vinkovcima dostavljen optužni predlog zbog počinjenog prekršaja iz zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

Istovremeno su policajci iz Odelenja za suzbijanje kriminaliteta droga u saradnji s graničnim policajcima na Bregani dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom albanskih državljana zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo zloupotrebe opojnih droga.

U nedelju su policajci i carinici prilikom granične kontrole na izlazu iz Hrvatske u autobusu makedonskog autoprevoznika zatekli dvojicu albanskih državljana starih 23 i 26 godina, kod kojih su našli sumnjivu tašnu. Po nalogu Županijskog suda u Velikoj Gorici policajci su pretražili tašnu i našli tri paketa marihuane sveukupne težine oko 4,5 kilograma. Vrednost nađene droge procenjuje se na oko 9.340 evra, a krajnje odredište bila je Italija. Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su pritvoreni uz krivičnu prijavu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track