HAŠKI OPTUŽENIK PRIVEDEN ZBOG BACANJA BOMBE NA KUĆU BIVŠE SUPRUGE! Jelena Radišić: Pretio mi je, ali ne mogu da tvrdim da je on odgovoran!
Foto: Vladimir Šporčić

napad

HAŠKI OPTUŽENIK PRIVEDEN ZBOG BACANJA BOMBE NA KUĆU BIVŠE SUPRUGE! Jelena Radišić: Pretio mi je, ali ne mogu da tvrdim da je on odgovoran!

Crna Hronika -

Bivša žena Ranka Češića, koji je osuđen za zločine nad muslimanima, kazala je da joj je bivši supružnik ranije pretio zbog spora oko kuće, ali da ne može da tvrdi da je on bacio eksplozivnu napravu

Haški optuženik Ranko Češić priveden je nakon prijave njegove bivše supruge Jelene Radišić da je nepoznata osoba bacila bombu na njenu porodičnu kuću na Bežanijskoj kosi, saznaje Kurir!

Kako nezvanično saznajemo, u eksploziji niko nije povređen, a pričinjena je materijalna šteta na kući i jednom automobilu.

foto: Vladimir Šporčić

- Ona je juče ujutru prijavila policiji da je neko tokom noći bacio bombu u dvorište. Tom prilikom, na kući je oštećena fasada, popucala su stakla i oštećen je automobil koji je bio parkiran. Reč je o bombi M75, koja je bačena sa ulice u dvorište - rekao je naš sagovornik iz istrage i nastavio:

- U momentu kada je odjeknula detonacija, nije bilo nikoga u kući. Policija je razgovarala s komšijama, ali niko od njih nije bio od pomoći jer su svi kazali da ništa nisu videli. Inače, proverava se da li je na kuću Radišićeve kašikara bačena slučajno, s obzirom na to da u toj ulici žive mladići koji su, navodno, pripadnici jedne navijačke grupe. Navodno, sama kuća na koju je bačena bomba predmet je spora bivših supružnika, pa se nijedna mogućnost ne isključuje, a i sama Jelena je kazala da sumnja na bivšeg supruga - dodao je izvor Kurira.

foto: Vladimir Šporčić

Jelena Radišić je juče u razgovoru za Kurir kazala da je i ranije dobijala pretnje, ali da ne može da tvrdi da je njen bivši suprug odgovoran.

- Mi jesmo imali probleme, on mi je ranije pretio, ali ja nisam videla ko je bacio bombu i ne mogu da tvrdim da je to njegovo delo. Inače jesam dobijala pretnje. U toj ulici ima i nekih problematičnih ljudi koji imaju veze sa navijačima, znam da nikome nismo dužni, niti je nama bilo ko dužan. Hvala bogu, mi smo svi dobro, na kući je šteta mala, ali na kolima je poprilično veća - kazala nam je uznemirena Radišićeva, koja je potvrdila da se sa bivšim mužem spori oko kuće od njegovog izlaska iz zatvora, kao i da su se nedavno posvađali zbog toga.

Komšije koje smo juče zatekli u ovoj ulici nisu znale ništa više o događaju.

- Oko dva sata iza ponoći odjeknula je eksplozija koja je probudila čitav komšiluk, ali niko se nije usudio da izađe napolje. Ujutru smo videli stanare te kuće koji su zvali policiju, a inspektori su već bili u dvorištu. Oni nisu problematični, dobri su ljudi, često su tu, a imaju i majstore koji rade oko kuće. Ne znamo zašto bi neko želeo da im baci bombu - ispričale su nam komšije.

Češić osuđen na 18 godina

Ranko Češić bivši je policajac iz Brčkog, koji se preselio u Beograd. On je uhapšen u maju 2002. godine, a uprkos tome što je najpre negirao krivicu, kasnije je sklopio sporazum sa haškim tužiocem i priznao da je kriv po svih 12 tačaka optužnice. Osuđen je na kaznu zatvora od 18 godina, koju je služio u danskom zatvoru. Pušten je 2014. godine posle odslužene dve trećine kazne, a izrazio je kajanje zbog zločina nad muslimanskim stanovništvom.

(Kurir.rs/J.I. - J.S./Foto:Vladimir Šporčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track