SVE JE SAMO PREDSTAVA ZA JAVNOST?! PSIHIJATRI I KRIMINOLOG ANALIZIRALI ZORANA MARJANOVIĆA! Evo šta su otkrili o suprugu brutalno ubijene pevačice!
Foto: Vladimir Šporčić

mišljenje

SVE JE SAMO PREDSTAVA ZA JAVNOST?! PSIHIJATRI I KRIMINOLOG ANALIZIRALI ZORANA MARJANOVIĆA! Evo šta su otkrili o suprugu brutalno ubijene pevačice!

Crna Hronika -

Tuga udovca Jelene Marjanović bila je autentična, ali se njegov plač i potreba da grli spomenik mogu okarakterisati kao performans jer je sklon egzibicionizmu, smatraju psihijatri

Zoran Marjanović prekjuče je obeležio treću godišnjicu smrti svoje supruge Jelene, za čije je ubistvo i dalje jedini osumnjičen, a tokom pomena na groblju Zbeg i nasipu u Crvenki, gde se zločin dogodio, nije krio tugu.

Na grobu svoje žene, Marjanović je bio vidno uznemiren i neraspoložen, gledao je u zemlju, a u jednom momentu je čak i zaplakao i pokrio lice rukama. Više puta je poljubio sliku, zagrlio spomenik i mazio Jeleninu sliku. Ništa bolja situacija nije bila ni kod spomen-ploče na nasipu u Crvenki, gde je pevačicino telo pronađeno, a Zoran je i kasnije, tokom razgovora s novinarima, bio na ivici suza.

Bio utučen

Psihijatar Ivica Mladenović za Kurir je objasnio da je evidentno da je Zoran Marjanović na groblju bio utučen.

Ljubio sliku
Ljubio slikufoto: Vladimir Šporčić

- Govor tela uvek odaje čoveka, a ovde je reč o osobi koja je tri godine u fokusu javnosti, što je veoma stresno, šta god mislili o njemu. Logično je da će on biti utučen na dan kada mu je žena ubijena. Napomenuo bih da je njegova tuga autentična, to je normalno ponašanje za ovakvu situaciju - kazao je naš sagovornik.

Međutim, Mladenović ponavlja da je Marjanović dosad bio sklon egzibicionizmu.

ubijena pevačica
ubijena pevačicafoto: Privantna arhiva

- Samo ljubljenje spomenika može biti predstava za javnost, pogotovo jer znamo da on ipak voli da bude u žiži javnosti, da se prezentuje, uprkos ovoj situaciji. Ipak, sve i da mu prija eksponiranje, evidentno je da mu nije svejedno - zaključio je psihijatar.

Teška procena

Psihoterapeut Zoran Milivojević smatra da je veoma teško proceniti ponašanje osobe koja je pod konstantnim pritiskom javnosti, kao što je Zoran Marjanović.

- Situacija s njim je kao i u rijaliti programu, mislimo da gledamo spontane reakcije, a zapravo su ti ljudi sve vreme svesni snimanja. Čim se pojavi neko sa strane, ko gleda kako se vi ponašate, spontanost se gubi. Zoran je pod pritiskom i stresom, on je optužen i teško da možemo pretpostaviti da je sve ovo bilo potpuno spontano. To je logično ponašanje za nekoga ko je optužen, jer on zna da ako bi bio nezainteresovan, svi bi ga raščerečili. On u svakom slučaju mora ovako da se ponaša, jer mu je važno da li će ići u zatvor ili ne - kazao je Milivojević.

posetio spomen ploču
posetio spomen pločufoto: Vladimir Šporčić

Podsetimo, Jelena Marjanović ubijena je 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki, a njeno telo otkriveno je dan kasnije. Posle 17 meseci, zbog zločina je uhapšen Zoran Marjanović, koji je u pritvoru proveo 10 meseci. Optužnica protiv njega podizana je dva puta, ali je uvek vraćana na dopunu istrage.

Imao publiku Primereno ponašanje za narcisa

Kriminolog Zlatko Nikolić tvrdi da je Marjanovićevo ponašanje na groblju "naučeno i primereno situaciji".

- Kod narcisa njegovog tipa postoji to naučeno ponašanje koje je primereno situaciji i okruženju. On nije ni smeo da bude tužan, a svako drugi bi zaista bio tužan na takvom mestu. Ovo je performans jer je imao publiku - oštar je kriminolog.

(Kurir.rs/ Danijela Jovanović/ Foto:Vladimir Špročić, privatna arhiva )

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track