POLICAJAC IZNUĐIVAO ISKAZ: Iskrvarićeš kao tvoj drug na njivi!
Foto: Printscreen Facebook

optužbe

POLICAJAC IZNUĐIVAO ISKAZ: Iskrvarićeš kao tvoj drug na njivi!

Crna Hronika -

Ljubomir Lazić iz Zemuna tvrdi da mu je pripadnik crnogorske policije pretio posle ubistva pripadnika JSO Željka Pavkova u Potkrajcima kod Bijelog Polja

Srpski državljanin Ljubomir Lazić (46) iz Zemuna, koji je prošlog leta u Potkrajcima u Crnoj Gori ranjen u pucnjavi kada je ubijen Željko Pavkov (46) iz Srbobrana, optužio je crnogorskog policajca da je pokušao da od njega iznudi iskaz dok je ležao u bolnici, prenose crnogorski mediji.

Podsetimo, za ubistvo Pavkova, nekadašnjeg pripadnika JSO, takozvanih crvenih beretki, optužen je Elvis Ćatović (36) iz Bijelog Polja. Prema optužnici Višeg državnog tužilaštva, Ćatović je tada pokušao da ubije i Lazića, koji takođe odgovara za pokušaj ubistva Ćatovića.

Policajac Milorad Šekularac saslušan je u Osnovnom tužilaštvu Bijelo Polje, nakon što se Lazić žalio vrhovnom tužiocu Ivici Stankoviću.

- Kada je došao u bolnicu, Šekularac me nije pitao šta se desilo, već je tražio da priznam ko nas je poslao da ubijemo Ćatovića. Pre toga, zamolio je prisutne lekare i tehničare da nas ostave same u bolničkoj sobi - rekao je Lazić.

On tvrdi da je odbio da razgovara sa Šekularcem.

- Umirao sam na krevetu, a on mi je rekao: "Iskrvarićeš kao i tvoj drug gore na njivi." Tada je u sobu ušao doktor Erović, koji ga je isterao napolje - naveo je Lazić i dodao da o tome mogu da posvedoče i snimci sa nadzornih kamera. Podsetimo, okršaj u Potkrajcima desio se 13. avgusta prošle godine, kada su Pavkov i Lazić došli do kuće Elvisa Ćatovića, kako bi, navodno, razgovarali "o nekim zaostalim stvarima".

Saslušanje Lazić se nije pojavio Osnovno državno tužilaštvo saopštilo je crnogorskim medijima da je, osim policajca Milorada Šekularca i još nekoliko svedoka, pre nekoliko dana saslušan i doktor Erović, koji je ušao u bolničku sobu dok su policajac i Lazić razgovarali. Međutim, u cilju istrage nisu mogli da otkriju više detalja o ovom postupku. Kako navode, Ljubomir Lazić se nije pojavio na saslušanju kao oštećena strana.

(Kurir.rs/D.S./ Foto: Printscreen Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja