SRBE UBIJAJU ZBOG 20 KILA KOKAINA: Bugari likvidiraju naše državljane zbog krađe droge! Pozadina KRVAVOG RATA u Južnoafričkoj Republici!
Foto: Privatna arhiva

OTKRIVAMO

SRBE UBIJAJU ZBOG 20 KILA KOKAINA: Bugari likvidiraju naše državljane zbog krađe droge! Pozadina KRVAVOG RATA u Južnoafričkoj Republici!

Crna Hronika -

Ivan Đorđević Žuća poslednja je žrtva rata naše i bugarske mafije u JAR koji je počeo pošto je jedan od najbližih saradnika ubijenog Đorđevića ukrao tovar s drogom

Ivan Đorđević (59), zvani Žuća, koji je u utorak ubijen u sačekuši u Johanezburgu, bio je jedan od vođa srpskog podzemlja u Južnoafričkoj Republici!

foto: Privatna arhiva
foto: Privatna arhiva

Kako izvor Kurira otkriva, sumnja se da je upravo Žućin čovek odgovoran za početak krvavog rata u Južnoafričkoj Republici u kom je do sada ubijeno petoro državljana naše zemlje, dok je jedan preživeo pokušaj ubistva. Prema njegovim rečima, svi Srbi stradali su zbog navodne krađe kokaina od bugarske mafije.

Ivan đorđević žuća
Ivan đorđević žućafoto: Privatna arhiva

Nisu oprostili krađu

- Policija veruje da je motiv i ove, kao i prethodnih profesionalno obavljenih likvidacija, neraščišćen odnos u vezi sa trgovinom narkoticima. Srpski kriminalci su navodno glavni distributeri droge u JAR i godinama su blisko sarađivali s bugarskom mafijom. Međutim, rat u kom su ubijeni naši državljani počeo je kada je, kako se sumnja, jedan od najbližih Žućinih saradnika od Bugara ukrao 20 kilograma kokaina - otkrio je izvor Kurira.

Bugari su, kako navodi, krenuli u krvavu osvetu, a prvi im je na meti bio upravo Đorđević. U septembru 2017, dok je sedeo u automobilu na parkingu jednog restorana, nepoznati napadač je u njega ispalio četiri hica. Iz njegovog automobila tada ništa nije uzeto, iako je policija tokom uviđaja u autu otkrila veliku količinu novca i laptop. Teško ranjen, prebačen je u bolnicu, u kojoj je proveo nekoliko meseci.

- Napad je ostavio posledice i ožiljke na njegovoj vilici. Svima je bilo jasno da je znao šta se krije iza svega, postao je obazriviji i vozio se isključivo u blindiranom automobilu - dodaje sagovornik.

Posle pokušaja njegove likvidacije, kako dodaje, nastavljena je serija obračuna u kojima su život izgubili Milan Đuričić Miki, za kojim je Srbija tragala zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, Darko Kulić, Đorđe Mihaljević, Jugoslav Smiljkić.

- U međuvremenu je ranjen i Đorđevićev saradnik, koji je navodno ukrao drogu od Bugara i zbog kog je sukob počeo. Prema nekim informacijama, obračuni su doveli i do sukoba unutar srpskog podzemlja, jer niko nije želeo da gubi glavu zbog tuđe brljotine - dodaje on.

zapaljeni bmw
zapaljeni bmwfoto: Privatna arhiva

Zapalili BMW

Ivan Đorđević ubijen je kada se blindiranim „mercedesom“ dovezao u luksuzni kompleks u kom je živeo u Johanezburgu. U trenutku kada je zastao, prišla su mu dvojica napadača sa automatskim puškama. On je pokušao da pobegne, ali nije uspeo, a na mestu pucnjave je pronađeno 26 čaura.

- Napadači su se posle likvidacije vratili u svoj BMW i nekoliko kilometara dalje ga zapalili. Na isti način prošle godine ubijen je i Darko Kulić - preneli su južnoafrički mediji.

U zapaljenom BMW policija je pronašla i spaljenu pušku.

- Ubijeni Đorđević bio je prijatelj Dobrosava Gavrića, čije je izručenje tražila Srbija zbog učešća u ubistvu Arkana, izuzetno je dobro sarađivao i sa Milanom Đuričićem, koji je bio jedan od vodećih narko-bosova - preneli su mediji iz JAR.

Gorgija Gorg Darmanović
Gorgija Gorg Darmanovićfoto: Privatna arhiva
Gorg Darmanović MISTERIOZNI DVOSTRUKI AGENT

Južnoafrički tajni agent Gorgija Gorg Darmanović, koji je 6. maja prošle godine ubijen na Novom Beogradu, bio je navodno dvostruki tajni agent sa odličnim kontaktima sa obe strane zakona. Osim što je radio za nekadašnju jugoslovensku tajnu službu, prikupljao je informacije i kao tajni agent JAR, a bio je i u izuzetno bliskim odnosima sa srpskim podzemljem u Johanezburgu. Bio je „genije s neverovatnom sposobnošću da izuzetno detaljno pamti informacije, ali i da glumi najboljeg prijatelja da bi došao do kontakta s osobom koja ga interesuje“.

- Bio je inteligentan, ali je imao moćne neprijatelje. U podzemlju i u obaveštajnim krugovima zvali su ga Mesar ili Đavo - kaže izvor.

Ivan Đorđević Žuća
Ivan Đorđević Žućafoto: Privatna arhiva
Pobegao iz Srbije BIO POZNAT MEĐU NAŠIM LJUDIMA

Ivan Đorđević Žuća navodno se iz Beograda u Johanezburg preselio pre dvadesetak godina. Tamo je osnovao porodicu i za sobom ostavio tri ćerke.

- Imao je problem sa zakonom u Srbiji i utočište je pronašao u JAR. Svi Srbi koji žive tamo poznavali su ga - kaže izvor Kurira. Kako navodi, poslednjih godina ojačao je u podzemlju i slabije se družio sa srpskom dijasporom.

Spisak smrti
Milan Miki Đuričić
Milan Miki Đuričićfoto: Privatna arhiva
foto: Privatna arhiva

25. april 2018 - ubijen je Milan Đuričić Miki, begunac koji je u Srbiji bio osuđen na 30 godina zatvora zbog trostrukog ubistva u „Interkontinentalu“ 2000. Bio je jedna od vodećih figura u južnoafričkom podzemlju i navodno je uz razvijeni legalni biznis trgovao i drogom. Bio je izuzetno blizak s Dobrosavom Gavrićem, koji u pritvoru u toj državi čeka odluku da li će biti izručen Srbiji.

darko kulić
darko kulićfoto: Privatna arhiva
foto: Privatna arhiva

19. jul 2018 - likvidiran je Darko Kulić iz Zemuna, a njegova supruga i još jedan Srbin teško su ranjeni. Ubijen je gotovo na identičan način kao i Ivan Đorđević, a obojica su bili bliski saradnici pokojnog Mikija Đuričića i sumnja se da su njihove likvidacije povezane.

đorđe mihaljević
đorđe mihaljevićfoto: Privatna arhiva
foto: Privatna arhiva

24. septembar 2018 - trgovac dijamantima i zlatom Đorđe Mihaljević izrešetan je u klasičnoj sačekuši u Johanezburgu. Mihaljević je u tom gradu vodio luksuzan život i predstavljao se kao bogati biznismen. Ubijen je u svom „poršeu“. Inače je bio u braku sa nekadašnjom mis Bugarske Natalijom Gurkovom Mihaljević.

rade dragojević
rade dragojevićfoto: Privatna arhiva
foto: Privatna arhiva

15. oktobar 2018 - u pucnjavi u Johanezburgu ranjen je Rade Dragojević, zvani Ćentica. U njega je napadač pucao dok je stajao na benzinskoj pumpi i on je, iako teško povređen, preživeo taj napad, za koji se veruje da je delo profesionalca. Dragojević je navodno jedan od najbližih saradnika ubijenog Ivana Đorđevića.

jugoslav smiljkić
jugoslav smiljkićfoto: Privatna arhiva
foto: Privatna arhiva

16. mart 2019 - Jugosav Smiljkić ubijen je dok je stajao pored svog motora i telefonirao. Napadači su pored njega zaustavili automobil, izleteli napolje i izrešetali ga. Smiljkić u Srbiji nije imao kriminalni dosije, a nedavno je u Beogradu otvorio firmu za proizvodnju vode i sokova. Veruje se da se u Johanezburgu povezao sa pripadnicima srpskog podzemlja.

(Kurir.rs/Danijela Jovanović /Foto: Privatna arhiva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track