VOZAČ POBEGAO U ŠUMU, POLICIJA ZA NJIM TRAGA: Bugari na Kalotini otkrili tonu i po marihuane u kamionu srpskih tablica
Ilustracija, Foto: AP/Ilustracija

droga vredna 3 miliona evra

VOZAČ POBEGAO U ŠUMU, POLICIJA ZA NJIM TRAGA: Bugari na Kalotini otkrili tonu i po marihuane u kamionu srpskih tablica

Crna Hronika -

Oko 1.500 kilograma marihuane, sakrivene u balama linoleuma, zaplenili su bugarski carinici i policija na graničnom prelazu Kalotina, nadomak našeg prelaza Gradina. Kako saopštavaju bugarske carina i policija, nakon što je droga otkrivena, vozač sa našim pasošem je pobegao prema obližnjoj šumi i za njim je, nadležno tužilaštvo u Sofiji, već raspisalo poternicu, dok ga bugarska policija intenzivno traži u graničnom pojasu. Uhapšen je međutim, drugi vozač i još nekoliko lica, za koja su sumnja da su saučesnici. Da bi zavarao trag, odbegli vozač je zamenio tablice sa svojim sada već uhapšenim kolegom.

Ilustracija
Ilustracijafoto: AP / Julio Cortez

Identitet vozača koji je švercovao presovani kanabis za Tursku, vredan oko 6 miliona leva, odnosno 3 miliona evra, poznat je policiji i ona ga traži u predelu prema Slivnici. Kako je medijima izjavio Georgi Kostov, direktor bugarske agencije "Mitnice", droga je otkrivena metodom procene rizika, a njeno prisustvo je potvrdio i veliki rengen aparat kojim je kontrolisana drumska krstarica iz Srbije. Drugi, prazan i potpuno identičan kamion, čiji je vozač uhapšen je takođe zadržan.

Ova zaplena potvrđuje činjenicu da se poslednjih meseci uveliko švercuje kanabis sa Kosova i Tursku. O tome govori i podatak da je nedavno na Gradini zaplenjen tovar od 1,100 kilolograma ove droge, dopk je 1. avgusta prošle godine zaplenjeno 590 kilograma marihuane namenjene turskom tržištu, poreklom sa Kosmeta.

(Kurir.rs/Večernje novosti,V.Ć.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track