Najnovije vesti

OŠTETILI BUDŽET ZA 55,5 MILIONA DINARA: Troje uhapšeno zbog utaje poreza i zloupotrebe položaja
Foto: Profimedia

ODREĐENO ZADRŽAVANJE DO 48 SATI

OŠTETILI BUDŽET ZA 55,5 MILIONA DINARA: Troje uhapšeno zbog utaje poreza i zloupotrebe položaja

Crna Hronika

Uhapšena su tri lica zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo poreske utaje i oštetili budžet Srbije za 55,5 miliona dinara, kao i krivično delo zloupotrebe službenog položaja kojim je pribavljena protivpravno imovinska korist od oko 23 miliona dinara, saopstila je danas Poreska uprava.

Tokom protekle godine, odgovorno lice privrednog subjekta iz Niša je uvozilo sanitarnu opremu i keramiku.

Zatim je, u dogovoru sa zakonskim zastupnikom i magacionerom drugog privrednog subjekta iz Niša, uzimao robu ispod carinskog nadzora i prodavao je građevinskim preduzećima i fizičkim licima i na taj način izbegao plaćanje carinskih dažbina i PDV-a.

Takođe, od 2015. do 2018. godine, deo robe koju je prodavao lažno je prikazao kao robu na zalihama u carinskom skladištu i nije evidentirao prihod od njene prodaje, dok je novac zadržao za svoje potrebe.

Osumnjičeni nije obračunao i platio PDV, porez na dobit pravnih lica, kao i porez na prihode od kapitala na neevidentirane prihode.

Protiv tri odgovorna lica podneta je krivična prijava i određena mera zadržavanja do 48 sati.

Uhapšeni su u koordiniranoj akciji inspektora Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, a po nalogu zamenika Višeg javnog tužioca - Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...