Najnovije vesti

RAT SRPSKE I BUGARSKE MAFIJE U JUŽNOJ AFRICI: Ivan Đorđević likvidiran u surovoj osveti suseda! Naši krimosi ubili BUGARINA, NJEGOVU SUPRUGU I PSA!
Foto: Printscreen Youtube

jezivo

RAT SRPSKE I BUGARSKE MAFIJE U JUŽNOJ AFRICI: Ivan Đorđević likvidiran u surovoj osveti suseda! Naši krimosi ubili BUGARINA, NJEGOVU SUPRUGU I PSA!

Crna Hronika

Ubijeni je 2017. preživeo sačekušu, a policija sumnja da je u znak odmazde mafija sa naših prostora ubila vođu bugarskog podzemlja i njegovu suprugu
 

Južnoafrička policija još traga za dvojicom nepoznatih napadača koji su u utorak oko 11.30 u luksuznom naselju u blizini Johanezburga ubili srpskog državljanina Ivana Đorđevića (59), zvanog Žuća, a jedan od pravaca istrage navodno vodi ka bugarskoj mafiji, s kojom su Srbi u južnoafričkom podzemlju godinama već u ratu.


Đorđević je, kako je Kurir pisao, u septembru 2017. preživeo pokušaj likvidacije, ali je navodno posle toga bio svestan da je pokretna meta i zbog toga je kupio blindirani automobil.

 

foto: Privatna arhiva

Kokain

 

Izvor Kurira otkrio je da je sukob u podzemlju počeo ranjavanjem Đorđevića, i to zbog toga što je bugarska mafija okrivila njegovog najbližeg saradnika za krađu 20 kilograma kokaina, a prema pojedinim izborima reč je o 50 kilograma ove droge.


- Dan pošto je Đorđević 2017. teško ranjen u blizini Johanezburga, u Kejptaunu je ubijen jedan od vođa bugarskog podzemlja u JAR, a u pucnjavi su stradali i njegovi supruga i pas. Istražitelji su odmah doveli u vezu ove dve pucnjave i veruju da je ubistvo Bugarina bila odmazda za pokušaj likvidacije Đorđevića, koji je bio jedan od vođa srpskog podzemlja - navodi naš sagovornik.

 

foto: Đorđe Jovanović

Prijatelji
Miki ubijen, Gavrić u pritvoru

Ubijeni Ivan Đorđević, prema pisanju južnoafričkih medija, bio je dobar prijatelj ubijenog Milana Đuričića Mikija, kao i Dobrosava Gavrića, koji je u pritvoru u JAR. Podsetimo, Gavrić je u Srbiji osuđen na 35 godina zbog trostrukog ubistva u "Interkontinentalu". On je 2011. uhapšen u toj državi, posle ubistva jednog od najvećih mafijaških bosova u JAR Sirila Bike. Gavrić je bio sa njim automobilu, ali je imao dokumenta na ime Saša Kovačević. Pošto je utvrđen njegov identitet, Srbija je zatražila izručenje, ali do danas nije stigao odgovor, a Gavrić već osam godina pokušava da iskoristi sve zakonske mogućnosti kako ne bi bio prebačen u zatvoru u našoj državi.
 


Podsetimo, kako je Kurir pisao, istražiteljima je odmah bilo jasno da motiv pucnjave na Đorđevića ni tada nije bila pljačka, jer je u njegovom automobilu pronađena velika količina novca, kao i laptop.

 

Snimak likvidacije u Johanezburgu


- Veruju da je on i tada znao ko mu je nacrtao metu i da mu o glavi radi bugarska mafija - navodi naš sagovornik. Posle prvog pokušaja ubistva Đorđević je nekoliko meseci proveo u bolnici, uspeo je da se potpuno oporavi, ali mu je ostao ožiljak na vilici.

 

foto: Privatna arhiva

Ubice u zasedi
Pobegao iz blindiranog automobila

Mediji iz JAR prenose da su ubice pokazale izuzetnu upornost da ubiju Đorđevića. Naime, kako navode, iako su svi znali da on koristi blindirani automobil, sačekali su ga u zasedi u kompleksu u kom je živeo i preprečili mu put.
- Dvojica su potom istrčala iz automobila i zapucala na njega iz automatskog oružja. Meci nisu probili neprobojno staklo, ali je Đorđević istrčao iz automobila i pokušao da im pobegne, kada su ga ubili, a potom seli u svoj automobil, pobegli i zapalili ga nekoliko kilometara dalje - preneli su mediji detalje brutalnog ubistva.

foto: Privatna Arhiva

Krvavi obračuni

 

Posle pokušaja ubistva ovog Srbina i ubistva Bugarina, krvavi obračuni u podzemlju te države nizali su se jedan za drugim. U JAR su ubijeni Milan Đuričić Miki, za kojim je Srbija traga zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, zatim Darko Kulić iz Zemuna, trgovac dijamantima Đorđe Mihaljević, a u martu ove godine i Jugoslav Smiljkić iz Beograda. Takođe, u toj državi ranjen je i Radoje Dragović, a u Beogradu je likvidiran dvostruki agent Gorgija Gorg Darmanović.


- Svi oni blisko su sarađivali i imali legalne biznise, ali su veliki novac zaradili trgovinom kokainom. Posle ubistva Mikija Đuričića u Johanezburgu, njegovi saradnici preuzeli su sve poslove - kaže sagovornik Kurira.

 

(Kurir.rs / Danijela Jovanović, foto Privatna arhiva, Printscreen)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...