BEOGRAĐANI KRENULI IZ ISTANBULA PA NA PRELAZU GRADINA REKLI NEMAMO NIŠTA: Carinik pogledao, stvarno ništa... dok im nisu skinuli felne... A TAMO 8 KG HEROINA (FOTO)
Foto: Carina Srbije

uspešna saradnja carine i mup

BEOGRAĐANI KRENULI IZ ISTANBULA PA NA PRELAZU GRADINA REKLI NEMAMO NIŠTA: Carinik pogledao, stvarno ništa... dok im nisu skinuli felne... A TAMO 8 KG HEROINA (FOTO)

Crna Hronika -

BEOGRAD - Više od osam kilograma heorina zaplenili su protekle noći carinici i policija na graničnom prelazu Gradina ka Bugarskoj i uhapsili D. S. (21) i S. T. (22) iz Beograda, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

1 / 6 Foto: Carina Srbije

Droga je pronađena u točkovima, iza felni u automobilu "škoda oktavija" beogradskih registarskih tablica.

foto: Carina Srbije

Prema saopštenju Carine Srbije, droga je pronađena nakon što je policijski službenik na ulazu u zemlju za detaljnu kontrolu izdvojio automobil „škoda oktavija“ beogradskih registarskih oznaka.

Saopštenje MUP

foto: MUP Srbije

Automobilom su iz Istanbula ka Beogradu putovala dvojica mladića, 22-godišnji vozač iz Beograda i njegov 21-godišnji suvozač iz Ritopeka.

Oni su carinicima rekli da osim ličnog prtljaga nemaju ništa da prijave i zaista u automobilu nije bilo ničega, osim garderobe neophodne za nekoliko dana.

foto: Carina Srbije

Međutim, prilikom pregleda samog vozila u carinskoj garaži, primećeno je da je na felnama nešto rađeno i da postoje tragovi njihovog prepravljanja. Najpre je sa jedne od njih skinuta pločica zašrafljena sa dva šrafa i tom prilikom je u njenoj unutrašnjosti pronađen paket žute praškaste materije obmotan folijom, nalik na heroin.

Potom su demontažom i u preostale tri felne pronađeni slični paketi, pa je tako iz unutrašnjosti sve četiri automobilske felne ukupno izvađeno 8.121 gram heroina.

foto: Carina Srbije

Četiri paketa heroina težine između 1,5 i 2,5 kilograma su zajedno sa putnicima i automobilom predati u dalju nadležnost policiji.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Kurir.rs/Carina Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track