Najnovije vesti

TUGA U KRALJEVU! Omiljeni profesor poginuo u stravičnom sudaru sa kamionom! NIJE NAM JASNO ŠTA SE DOGODILO, ILIJA JE BIO ODLIČAN VOZAČ!
Foto: Printscreen/RTVKV

teškA saobraćajna nesreća

TUGA U KRALJEVU! Omiljeni profesor poginuo u stravičnom sudaru sa kamionom! NIJE NAM JASNO ŠTA SE DOGODILO, ILIJA JE BIO ODLIČAN VOZAČ!

Crna Hronika

Ilija Marković (53) profesor u Mašinsko-tehničkoj školi "14 oktobar" u Kraljevu, poginuo je u subotu ujutru u direktnom sudaru "hjundaija i30" kojim je upravljao i kamiona. Pored njega teško je povređeno još četvoro osoba iz automobila.

Najteže povrede zadobile su njegova ćerka Ivana (21) i supruga Gordana (49) koje se nalaze na Odeljenju intenzivne nege bolnice u Kraljevu.

Još jedan bračni par koji se sa njima, takođe, je povređen.

 

Udes se dogodio na izlasku iz Kraljeva ka Preljini, ujutru oko 7.15 sati. Marković je krenuo da zaobilazi traktor sa prikolicom, međutim u tom trenutku je iz suprotnog smera naiša kamion i oni su se direktno sudarili.

Kamere za video-nadzor na benzinskim stanicama, pored kojih se dogodio sudar, pokazale su da je Marković odjednom prešao u levu traku želeći da pretekne traktor koji je bio ispred njega i istog trenutka sudario se sa kamionom.

 

Ilija Marković je preminuo na licu mesta. On je radio kao profesor u srednjoj mašinsko-tehničkoj školi u Kraljevu. Svi koji su ga poznavali kažu da je bio izvrstan roditelj, pedagog, prijatelj i kolega.

Pored Ivane koja je najteže povređena, Ilija je za sobom ostavio još jednu ćerku i najmlađeg sina.

 

 

- Izvanredan čovek. Svima koji smo ga poznavali mnogo je teško. Bio je vrlo pedantan vozač. Vozio sam se par puta s njim. Nikome nije jasno šta se dogodilo. Bio je predsednik sindikata u školi, član Zelenih, a bavio se i turizmom u slobodno vreme. Veoma vredan čovek. Veliki šok za porodicu i rodbinu – kaže jedan od Ilijinih kolega.

 

- Na hirurško-prijemnom odeljenju Ivani je urađena reanimacija koja je u bolnicu primljena sa proširenim zenicama. Uspostavljen je ritam disanja i srca i ona je trenutno klinički stabilno. Ima frakturu kostiju lica, a ostali nalazi su uredni – rekao je dr Milivoje Pavlović, hirurg Opšte bolnice "Studenica" u Kraljevu.

 

Gordanina rođena sestra S. L. (49) transportovana je u Urgentni centar u Beogradu a zet D. L. (53) bi trebalo da iz kraljevačke bolnice bude prebačen na VMA jer je vojni osiguranik.

 

kurir.rs/blic/inforess

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...