Najnovije vesti

KOKAIN VREDAN 5 MILIONA EVRA UNELI SA HRANOM NA BROD: Drogu krili u vojnim magacinima, pa je prodavali na ulicama Tivta! OVAKO JE OPERISALA KRIMI-GRUPA SA JADRANA
Foto: Printscreen Vijesti.me/Siniša Luković

skandal trese region

KOKAIN VREDAN 5 MILIONA EVRA UNELI SA HRANOM NA BROD: Drogu krili u vojnim magacinima, pa je prodavali na ulicama Tivta! OVAKO JE OPERISALA KRIMI-GRUPA SA JADRANA

Crna Hronika

Kriminalna grupa koja se tereti da je vojnim brodom "Jadran" pokušala da prokrijumčari 56 kilograma kokaina u Tursku sumnjiči se i da se bavila uličnom prodajom te droge na teritoriji Tivta, saznaje list "Dan".

 

Prema saznanjima "Dana", u krivičnom prijavi je navedeno da su neki od pripadnika ove grupe kokain koji su nabavljali krili u magacinima vojnog objekta Opatovo. U njima je droga prepakivana i potom prodavana na više različitih lokacija u Crnoj Gori, a posebno u Tivtu.

 

Prema saznanjima ovog lista, za nabavku droge bio je zadužen Radomir Osmajić iz Tivta, koji je, prema prijavi, nabavljao kokain, a onda ga u pakovanjima od po 150 grama predavao podoficiru Milošu Kuliću. Kako za ovaj list objašnjavaju u policiji i tužilaštvu, Kulić je drogu potom čuvao u magacinima vojnog objekta Opatovo.

 

foto: Printscreen Vijesti.me/Siniša Luković

 

Kako se saznaje, Kulić je drogu skladištio i prepakivao po potrebi, a Osmajić je pronalazio kupce za kokain. Droga je, navodno, i prepakivana u magacinima vojnog objekta. Policija je nakon pronalaska kokaina na brodu, upala i u vojne magacine i pronašla tragove ove droge.

 

Do ovih saznanja Specijalno državno tužilaštvo i policija došli su nakon zaplene 56 kilograma kokaina na vojnom brodu „Jadran” kojim je tog dana trebalo da plove studenti.

 

foto: Printscreen Vijesti.me/Siniša Luković

 

Osumnjičeni Kulić na saslušanju tužiocu je priznao kakav je bio plan kriminalne organizacije, dok se Osmajić branio ćutanjem.

 

Osim Kulića, Radenovića i Osmajića, za pokušaj šverca kokaina sumnjiče se i Vladimir Račić i Dejan Rovčanin, koji su u bekstvu. Oni su označeni kao članovi kriminalne grupe koja je bila zadužena za šverc narkotika.

 

Procenjeno je da je vrednost zaplenjene droge oko pet miliona evra.

 

(Kurir.rs/Dan)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...