Najnovije vesti

KRVAVI RAT DO ISTREBLJENJA! LIKVIDACIJE ČLANOVA CRNOGORSKIH KLANOVA: Sve je počelo pre 33 godine, a evo ko je sve ubijen! (FOTO)
Foto: Youtube/Printscreen, Vijesti/Boris Pejović, Privatna Arhiva

"Neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj"

KRVAVI RAT DO ISTREBLJENJA! LIKVIDACIJE ČLANOVA CRNOGORSKIH KLANOVA: Sve je počelo pre 33 godine, a evo ko je sve ubijen! (FOTO)

Crna Hronika

Ubistvo Veselina Vukotića (69), oca Jovana i Igora Vukotića, verovatno će pokrenuti nove obračune među kriminalnim grupama zbog krvne osvete po principu "oko za oko, zub za zub".

 

I dok se u javnosti spekuliše da li je ubistvo najstarijeg Vukotića, osveta za likvidaciju Novljanina Nika Roganovića, čiji su najbliži - sin Duško i bratanac Vladimir, povezivani sa rivalskim kavačkim klanom i da li je to zahuktavanje rata između ove dve porodice, činjenica je da su one i ranije bile povezane sa zaraćenim crnogorskim familijama.

 

Mnogo pre nego što su Vukotići i Roganovići isplivali među vodećima u kriminalnom svetu, zaratile su nikšićke familije Vilotijević i Radulović i ti obračuni traju već 33 godine.

 

"Neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj. To je deviza suprostavljenih porodica i samim tim je jasna sprega Vilotijević-Roganović s jedne i Radulović-Vukotić s druge strane", kaže sagovornik "Blica" blizak bezbednosnim službama.

 

Podseća da su sve te porodice ogrezle u kriminal i da im nisu strani ni trgovina drogom, razbojništva, iznude, i naravno likvidacije ljudih koji su im zasmetali u poslovima.

 

"Kada je neko od članova tih porodice likvidiran pitanje je da li je ubijen u krvnoj osveti ili je možda stradao "samo" zbog kriminala. Veoma tanka granica je između toga. Činjenica je da se u Srbiji i Crnoj Gori pojedina ubistva za koja se veruje da su nastavak krvne osvete, odigrala suprotno kodeksu koji vlada u ovakvim zločinima. Naime, ono što je specifično za krvne osvete je da se uvek zna ko je ubica, ali da su sada sve češće naručene likvidacije i da onaj kome je ubijen neko iz familije, ne želi lično da uprlja ruke krvlju", objašnjava sagovornik.

Ubijeni Veselin Vukotić
Ubijeni Veselin Vukotićfoto: Youtube/Printscreen

 

U prilog tome da sve češće angažuju ubice da likvidiraju potomke rivala ide i sudska naredba u zahtevu za sprovođenje istrage protiv Ranka Radulovića, uhapšenog pre deset meseci zbog sumnje da je upravo sa Igorom Vukotićem organizovao kriminalnu grupu.

 

U tom zahtevu je navedeno da je "Radulovićeva uloga bila da sa umišljajem podstakne članove svoje kriminalne organizacije da ubiju dvojicu sinova Milana Vilotijevića".

 

Sinovi Milana Vilotijevića su Vladimir i Marko, dok je bratanac Stefan, koji je u momentu ubistva u Beču bio sa Vladimirom Roganovićem, članom kavačkog klana.

 

Žrtve u dve države

 

U porodičnom ratu Radulović-Vilotijević mnogo više žrtava bilo je u Crnoj Gori, dok u sukobu između Bojovića i Šaranovića više na teritoriji Srbije.

 

Upravo je Radulovićeva kriminalna grupa osumnjičena da je za račun "škaljaraca" prokrijumčarila i eksplozivnu napravu iz Novog Sada koja je podmetnuta pod vozilo Vladimirov brata od strica Duška. Duško je u eksploziji ostao bez nogu, a tri meseca nakon toga ubijen je i njegov otac Niko.

Luka Bojović
Luka Bojovićfoto: Profimedia

 

U Srbiji je mnogo više poznat rat među porodicama Bojović i Šaranović, koji je započeo u leto 2009, kada je nestao Slobodan Radonjić, sin Danila Radonjića, kuma porodice Šaranović. Sudbina mladog Radonjića do danas nije poznata, a navodno je poslednji put viđen u društvu Luke Đurovića, bliskog saradnika Luke Bojovića. U potragu za nestalim uključio se i kum Branislav Šaranović, ali je on u oktobru te godine ubijen na Dedinju.

 

Tada je Šaranovićev rođeni brat Slobodan krenuo u krvnu osvetu. Tokom tog rata sa porodicom Bojović ubijen je i Šaranovićev kum Danilo Radonjić, ali je Slobodan uspeo da osveti smrt brata. Iako nije lično ispalio smrtonosne hice, Luki Bojoviću je zadao najjači udarac ubistvom brata Nikole Bojovića.

 

Ubijeni Nikola Bojović
Ubijeni Nikola Bojovićfoto: Privatna Arhiva, Zorana Jevtić

 

Slobodan Šaranović je ubijen, a ta likvidacija nije rasvetljena. Prema saznanjima crnogorskih istražitelja, Luka Bojović organizovao njegovu likvidaciju, koja međutim nije realizovana jer je egzekutor odustao od ubistva.

 

Rat star više od tri decenije

 

Sukob između porodica Vilotijević i Radulović počeo je 1986. u Nikšiću, kada je ubijen Zoran Vilotijević, nakon čega su trojica Radulovića osuđena na zatvorske kazne. Sa strane Vilotijevića ubijeni su još i Zoranov brat Kićun i Kićunov sin Filip, a ove likvidacije su nerasvetljene, pa se ne može odbaciti mogućnost da su žrtve krvne osvete. S druge strane ubijen je Slavko Radulović, u koga je pucao Milan - Lezo Vilotijević, a smrt njegovih sinova želi Ranko Radulović. Obračun dve porodice odneo je i život trojice njihovih prijatelja.

 

(Kurir.rs/Blic)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...