KNELE JE UMALO SKRATIO DVORNIKA ZA GLAVU! Evo zašto se Knežević SUKOBIO SA HRVATSKIM PEVAČEM... Dino je rekao jednu reč, a onda je NASTAO HAOS!
Foto: Stefan Jokić

o ovome se malo zna

KNELE JE UMALO SKRATIO DVORNIKA ZA GLAVU! Evo zašto se Knežević SUKOBIO SA HRVATSKIM PEVAČEM... Dino je rekao jednu reč, a onda je NASTAO HAOS!

Crna Hronika -

Ovog 27. aprila navršiće se 48 godina od rođenja jednog od najžešćih i najopasnijih momaka sa beogradskog asfalta - Aleksandra Kneževića Kneleta.

Misterija njegovog ubistva i dalje nije razrešena. Slučaj je čak i proglašen zastarelim.

Posle Kneletovog ubistva, porodica, prijatelji i kolege bili su šokirani, a prema rečima svedoka, u njegovom omiljenom kafiću ceo dan nije puštana muzika.

TEŠKO JE ŽIVETI

Na sahranu mu je došlo nekoliko hiljada ljudi, a o njemu se i danas šire brojne urbane legende, pa tako i jedna koja ga dovodi u vezu sa poznatim pevačem narodne muzike.

Tako je Džej Ramadanovski 1992. godine na Beogradskom sajmu imao solistički koncert i pre pesme „Teško je živeti“ rekao: "Ovo je za one koji više nisu sa nama. Ali šta da se radi, mi moramo da živimo dalje..."

Na kraju pesme, Džej i publika su skandirali Kneletovo ime.

SUKOB SA ARKANOM

Knele je, prema rečima ljudi koji su ga poznavali, imao kvalitete velikog vođe i zbog toga su počele prve varnice između njega i Arkana, koji, navodno, nije tolerisao njegovu svojevoljnost.

- Kada se Knele sa Žapcem pojavio na južnoj tribini, među „grobarima“, naravno sa crveno-belim bojama, za Arkana je bio tabu da se jedan navijač Crvene zvezde pojavi na jugu Partizana. Tada su Knele i Arkan javno postali neprijatelji. Knele nije bio kukavica i pozvao je Arkana telefonom. Dok mu je Arkan odbrusio: „Mali, ne leti visoko, skratiću ti krila!“ Kneletov odgovor je glasio: „Matori, moje vreme tek dolazi, čućeš ti još za Kneleta iz Braće Jerković!“ Tada je Knele već bio član jake ekipe iz Braće Jerković, koja je iz dana u dan osvajala grad. Kristijan se tada tek doselio u Jerković i pridružio se tom „projektu”. Kristijanu se svidelo to složno i jako društvo i rešio je da ga „uposli“ tako što je zaratio sa momcima iz stare garde, Mijom Pijukom i Arkanom. Cela ekipa iz Jerkovića, sa Kneletom na čelu, stala je na Kristijanovu stranu i tada počinje njihov rat sa Arkanom - navode „Legende devedesetih“.

BORAVAK U CZ

Knele nije dugo boravio u CZ-u, samo 15 dana. Kada je došao pokazao mi je svoju butinu i rekao: "Vidi, ranili su me laserom!" Na nozi nije bilo nikakvog traga ranjavanja, pa sam shvatio da je Knele hiperboličan momak, nezrela ličnost, koja voli sve da uveličava

Ovako priča Jordan Antonić, bivši komandir straže u Okružnom zatvoru u Beogradu gde je od 1980. do 1996. godine bio čuvar i dugogodišnji podstanar u popularnoj beogradskoj kaznionici CZ.

- Hvalio mi se kako je pred policijom na stadionu Crvene Zvezde, vadio pištolj, stavljao ga sebi na grudi i govorio:

"Upucaću se, ako mi priđete!"

Njegov otac Buca Al Kapone je takođe verovao da je Knele nepobediv. Upozoravao sam ga da će se njegovom sinu nešto dogoditi, ali mi je Al Kapone odgovorio: "Niko Kneletu ništa ne može!" - priča Antonić.

UMALO DA UBIJE DVORNIKA

U jednoj emisiji kod Minimaksa, neko je pitao pevača Tonija Montana - da li je tačno da je Knele "hteo da skrati za glavu Dina Dvornika."

"Da, to je bilo 1989. godine. Tada je izašao njegov album. Imao je nastup na partizanovom teniskom terenu. Bilo je puno. I onda se nešto izlanuo, pomenuo je Torcidu, na šta je Aleksandar Knežević Knele reagovao neverovatno burno. I malo je falilo da ovaj nikad i ne postane zenga", ispričao je Toni Montano.

Kurir.rs/Priredio: P.L/Foto: Stefan Jokić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track