OSUĐENI UBICA POSTAO PISAC: Zatvorenik iz KPZ Zabela objavio PISMA ŽARKU LAUŠEVIĆU!
Foto: Profimedia

nagrada

OSUĐENI UBICA POSTAO PISAC: Zatvorenik iz KPZ Zabela objavio PISMA ŽARKU LAUŠEVIĆU!

Crna Hronika -

On je prošle godine osvojio treće mesto na Festivalu literarnog stvaralaštva za osuđenike

Marko Stanković Jaguar (41) iz Kovina, koji izdržava dvanaestogodišnju kaznu zbog ubistva u KPZ Zabela, objavio je knjigu "Pisma Žarku Lauševiću", s kojom je prošle godine osvojio treće mesto na Festivalu literarnog stvaralaštva za osuđenike.

Kako kaže naš sagovornik, on je 1998. godine u svom restoranu ubio naoružanog muškarca, a potom je pobegao iz zemlje u Holandiju. Pre 10 godina izručen je Srbiji, otkada se i nalazi u Zabeli.

- Oduvek sam voleo da čitam, a u Zabeli sam na poluotvorenom odeljenju i radim kao bibliotekar. Poslednje tri godine učestvovao sam na literarnim festivalima i imam napisane već tri knjige. U martu sam se registrovao kao pisac u Narodnoj biblioteci i želja mi je da napišem što više knjiga, pošto imam dosta slobodnog vremena - priča Stanković.

On objašnjava da je njegov roman autobiografski.

- U knjizi se radi o osuđeniku - meni, koji piše pismo Žarku Lauševiću, kako bi mu glumac poslao svoju knjigu. Interesovanje osuđenika za knjigu Žarka Lauševića je veliko, pa sam morao da ga zamolim da mi pošalje još jedan primerak. Policajac, koga Žarko pominje u svojoj knjizi, nalazi se i u mojoj, kao moj nadređeni. Opisao sam tu vreme koje provodim u zatvoru - kazao nam je Stanković i objasnio da se original pisma koje je napisao Lauševiću nalazi u njegovoj kući, kao i da bi voleo da ga poznati glumac pročita:

- Znam koliko ljudi malo čitaju, a voleo bih da ovu knjigu svako pročita - dodao je naš sagovornik.

(Kurir.rs/Foto:Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja