ŠKALJARSKI RECEPT SMRTI: Milo Ilić ubijen na isti način kao Vesko Kalezić, UBICA IM JE TIHO PRIŠAO I SASUO 13 METAKA
Foto: Printscreen Facebook

surovo likvidiran

ŠKALJARSKI RECEPT SMRTI: Milo Ilić ubijen na isti način kao Vesko Kalezić, UBICA IM JE TIHO PRIŠAO I SASUO 13 METAKA

Crna Hronika -

Milo Ilić (28), pripadnik "kavačkog klana", koji je ubijen u ponedeljak popodne nasred ulice u Podgorici, likvidiran je sa 13 hitaca u leđa, pišu podgorički mediji.

Ilić je, inače, u policijskoj evidenciji označen kao pripadnik "kavačkog klana" i jedan od najbližih saradnika Veska Kalezića, visokopozicioniranog pripadnika ove kriminalne grupe, koji je u novembru prošle godine takođe ubijen u podgoričkom naselju Stari aerodrom. I njemu je ubica prišao kada se parkirao i krenuo ka kafiću i u njega sasuo kišu metaka.

foto: Printscreen MUP

Inspektori kriminalističke policije došli su do podatka da je Ilić neposredno pre nego što je likvidiran bio u kladionici, u kojoj se zadržao desetak minuta. Kada je izašao iz kladionice i uputio se prema svom vozilu "patriot", ubica mu je prišao s leđa i u njega ispalio više hitaca, najverovatnije iz poluautomatskog pištolja.

Uzeti su snimci sa kamera okolnih zgrada, na kojima se navodno vidi kako muškarac sa kačketom na glavi peške prilazi Iliću, a nakon što je ispalio više hitaca u njega, beži sa lica mesta. Ilić nije imao šanse da preživi.

Policija je juče objavila snimak muškarca sa kačketom za kog se sumnja da je pucao u Ilića. Na snimku se vidi kako on ide ulicom, zastaje kako bi nešto pogledao u telefonu, a nekoliko minuta kasnije vidi se kako on sa rukom u džepu beži sa mesta na kom je Ilić ubijen.

Policija proverava motiv ubistva, a po brutalnosti likvidacije upoređuju ga sa ubistvom Ilićevog prijatelja Veselina Kalezića, koji je važio za bezbednosno interesantno lice.

foto: FOSmedia

On je ubijen 19. novembra, 17.30, u podgoričkom naselju Stari aerodrom, u blizini bivšeg stadiona Fudbalskog kluba Grafičar.

Policijski službenici su nedugo potom u selu Botun u Zeti pronašli zapaljeno vozilo.

Podgorička policija je juče privela više desetina osoba na informativni razgovor u okviru istrage o ubistvu Ilića. Među njima je najviše bilo osoba bliskih „škaljarskom klanu”, ali niko nije zvanično osumnjičen za ovaj zločin.

foto: Vijesti

Poslednja u nizu likvidacija koja se dogodila u obračunu kotorskih klanova je ubistvo Veselina Veska Vukotića (69), oca vođa "škaljarskog klana# Jovana i Igora Vukotića. On je pre dve nedelje ubijen ispred svoje kuće u kotorskom naselju Dobrota.

Smrtonosne hice u Vukotića ispalio je zasad neidentifikovani muškarac koji je nosio kačket. Kada je Vukotić izašao iz kuće, ubica je u njega ispalio hice iz pištolja sa prigušivačem, nakon čega je pobegao. Kotoranin je odmah prevezen u bolnicu, gde je ubrzo podlegao povredama.

(Kurir.rs/Dan)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track